ALTIN 2.234,27-0,40%
BITCOIN 2061680-5,47%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ÇİNİ FIRINI AÇILDI

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ÇİNİ FIRINI AÇILDI

ABONE OL
14 Kasım 2018 12:28
KÜÇÜKÇEKMECE’DE ÇİNİ FIRINI AÇILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde gerçekleşen çini fırını açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi Danışmanı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Çini Hocası Latife Aktan başta olmak üzere çok sayıda Küçükçekmeceli vatandaş katıldı.

“ÇOK GURURLANDIM, TEŞEKKÜRLER”

Açılışta söz alan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, “Başkanımızın önderliğinde kültür-sanatta daha ileriye daha iyiye gitmeye çalışıyoruz. Bu fırın da bizim bu işe verdiğimiz önemin bir nişanesi. İstanbul’da benzeri yok. Başkanımız göreve geldiğinden beri ilçemizde kültür-sanat faaliyetlerinde başarılı olması için gayret gösteriyoruz” dedi. Adına bir çini fırını atölyesi açılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu, çok gurulu olduğunu dile getiren Latife Aktan, Küçükçekmece Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti. Besim Müftüoğlu kurdele kesiminin ardından hocalara teşekkür ederek çiçek verdi. Latife Aktan ise Besim Müftüoğlu’ na çini hediye etti.

KÜÇÜKÇEKMECE’DEN ÇİNİYE BÜYÜK İLGİ

Geleneksel Sanatlar Akademisi Çini hocası Nazan Ilgaz ise, çiniye Küçükçekmece’de yoğun ilgi olduğunu söyledi. Ilgaz, “Öğrencilerle ilk önce tasarım yapıyoruz. Daha sonra tasarımı renklendiriyoruz. Fırına koyuyoruz. Son sözü fırın söylüyor. Buraya yoğun bir ilgi var. Şu anda 40’a yakın öğrencimiz var. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alıyoruz. Buradan sonra atölye açanlar, yüksek lisans yapanlar bile var” dedi.

ŞEHİTLERİMİZDEN ETKİLENDİ ÇİNİ YAPTI

İlk açıldığı günde beri derslere devam ettiğini söyleyen Ayten Kurgan (Restoratör), “Burada çok güzel bir ortam var. Öğretmenler çok uzman kişiler. Şu an yüksek lisans yapıyorum. Şehitlerimizden etkilenerek bir eser yaptım. Bu eserdeki çiçekler şehitlerimizin kan damlalarından oluştu. Bu eserin ismi kan çiçekleri” diye konuştu. Emekli bankacı Ayşegül Abalı da ilk günden beri çini derslerine devam ettiğini belirterek, “Çiniyle tanıştıktan sonra bambaşka bir dünyaya girdim. Küçükçekmece Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: