• KÜÇÜKÇEKMECE’DE GÜNDEM ALT YAPI

    Küçükçekmece Belediyesi’nin çatısı altında gerçekleştirilen alt yapı toplantısında, sadece Küçükçekmece değil, Marmaray gibi önemli projeler de masaya yatırıldı. 

  • Küçükçekmece Belediye Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu başta olmak üzere, İBB Altyapı Koordinasyon Müdürü İbrahim Bozkurt, BEDAŞ yeni Bölge Müdürü İbrahim Karanfil, Türk Telekom, TEİAŞ ve İGDAŞ yetkilileri katıldı.

    “TÜM KURUMLAR EL ELE VERMELİ”

    Toplantıya katılan tüm kurumlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, Küçükçekmece’de daha iyi bir hizmet sunmak için tüm kurumların el ele vermesi gerektiğini belirterek, Küçükçekmece’nin yoğunluğuna ve büyüklüğüne istinaden ilçeye ait bir Telekom merkezi kurulması gerektiğini söyledi.

    MARMARAY İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

    Geniş bir katılımla gerçekleşen toplantıda, öncelikli olarak Marmaray projesi ele alındı. Toplantıda, Marmaray’ın güzergahı ve durak yerleri detaylıca konuşuldu. Hat boyunca yapılacak alt ve üst geçitler ile Metrobüs bağlantıları değerlendirildi. Riskli nokta olarak belirlenen Küçükçekmece tren istasyon durağı için tarihi kent kalıntıları ile karşı karşıya kalınması durumlarında aksiyon planları oluşturuldu. Ayrıca bölgede İSKİ’nin yağmursuyu ve atık su hatları için güzergahlar yeniden tasarlandı.

    2018 yılı sonunda tamamlamak üzere Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) ve yüklenici firmaları (Marmaray Avr, Marmaray CR3-DHL, Marmaray CR3-KKC) yetkilileri de hattın tamamıyla alakalı değerlendirilmelerde bulundu. Küçükçekmece Belediyesi başta olmak üzere İBB, İSKİ, BEDAŞ, TEİAŞ ve Türk Telekom gibi ilçedeki diğer alt yapı kurumlarından da hatla ilgili destek talep edildi.

    “MART 2017 DEN SONRA KAZI İZNİ VERİLMEYECEK”

    Altyapı kazı çalışmalarında tüm kurumların koordineli çalışması gerektiğini kaydeden İBB Altyapı Koordinasyon Müdürü İbrahim Bozkurt, “Tüm altyapı işi yapan kurumlardan 2017 altyapı programlarını istedik. Bu verileri tüm kurumlar görecek ve çalışmalarını ona göre yapacak. Tek seferde aynı zamanda yatırımların yapılması sağlanacak. Bildirilmeyen yerlerde acil durumlar dışında Mart 2017 sonrasında kesinlikle kazı izni verilmeyecek” dedi.

    “HER TÜRLÜ SIKINTI GİDERİLECEK”

    BEDAŞ yeni Bölge Müdürü İbrahim Karanfil de yaptığı konuşmada ilçede yaşanan sıkıntıların bir an önce giderileceğini belirterek, toplantıda mahallelerdeki 40 adet trafonun yenilenmesinin ve bazılarının deplasesinin görüşüldüğünü söyledi. Ayrıca toplantıda, Cennet, Fatih ve Mehmet Akif mahallelerinde köşk ve bina tipi trafoların yenileneceği de ifade edildi.

    “YÜKSEK GERİLİM HATLARI YER ALTINA ALINACAK”

    Toplantıda Türk Telekom yetkilileri de ilçede fiber dönüşüm projelerinin devam ettiğini kaydetti. TEİAŞ yetkilileri ise, yüksek gerilim hatlarının yer altına alınması ile ilgili 2 noktada çalışmaları olduğunu belirtti. İGDAŞ da 2017 yılında iki adet bağlantı çalışmaları olduğunu ifade ederek, Atatürk mahallesinde 650 metre Halkalı Şehit Yılmaz Özdemir caddesinde 850 metre kazı çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir