• Kumburgaz’ın tam ortasına mezarlık olmaz

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında Büyükçekmece’ye yapılacak mezarlık yerleri konuşuldu.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kumburgaz Mahallesi’nde park alanında kalan 16,3 dönümlük alanı mezarlık yeri olarak değiştirmesine tepki gösteren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükşehir Belediyesi’nin Kumburgaz Mahallesi’nin tam ortasındaki parkı mezarlık alanına dönüştüren meclis kararına itiraz ediyoruz. İtirazımız hukuktan, kanundan geliyor. Mezarlığın sıfırına kadar konut alanı olan yerde mezarlık olmaz” diye konuştu.

    “Bizim itirazımız hukuktan, kanundan geliyor”

    Büyükşehir Belediyesi tarafından Kumburgaz’da mezarlık yeri olarak belirlenen bölgeye park yapılması için itirazda bulunacaklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “Büyükşehir Belediyesi’nin henüz askıya çıkmamış olan ve Kumburgaz Mahallesi’nin tam ortasındaki parkı mezarlık alanına dönüştüren meclis kararına itiraz ediyoruz. Bizim itirazımız hukuktan, kanundan geliyor. Tam mezarlığın sıfırına kadar konut alanı olan yerde mezarlık olmaz. Mezarlıklarla ilgili yönetmelik gereğince mezarlıkların konutlardan şu kadar uzak olması gerekir diye yazıyor. Bu nedenle belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ferdi olarak itiraz edecekler. Zaten park yerimiz az ve Kumburgaz halkımız bizden daha çok park istiyor. Park yerimizi mezarlığa çeviren belediye meclis kararını takip ederek sonuna kadar peşinde olacağız.  Eğer itirazımıza yanıt alamazsak mahkemeye giderek yönetmeliğe aykırı olması nedeniyle itiraz edeceğiz bu çok net. Çünkü Kumburgaz’da oradan başka büyük parkımız yok. TEM’e yakın, imara kapalı ama devlete ait çok mezarlık yeri var.  Büyükşehir Belediyesi kamuya ait yerlerden mezarlık yönetmeliğine göre çok rahat yer ayırabilir. TEM’in üst kısımlarında tarım dışı araziler var. Kendi mezarlığımızın yerini kendimiz ayarlamalı, mezarlığı ilçeye göre yapmalıyız. Büyükçekmece’de yaşayıp cenazemizi başka bir mezarlığa götürmek istemeyiz. Kumburgaz’daki 16 bin metre kare alana park yapacağız.”

    “Büyükşehir Meclisi’ne ortak önergeyle taşıyalım”

    Büyükçekmece halkı adına daha uygun bir mezarlık yeri bulunabileceğini belirten CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış, “Bu şehirde yaşayan birileri olarak hepimiz için mezarlık alanı gerekli kimimizin ne zaman öleceği Allah’ın takdirindedir. Eğer burası mezarlık alanı olursa iki sene sonra biz burada yaşayanlar cenazelerimize ya Çerkezköy’de ya Tekirdağ’da yer aramak zorunda kalacağız. Tabii ki meclisler yasal ve demokratik kurumlardır. Gelecek hafta Büyükşehir Meclisi’nde kesinlikle ortak bir önergeyle bunu gündeme getirmek istiyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir