• KURALLARA UYMAYAN YANDI

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, teknik ekibi ve zabıta ile birlikte ilçede ani bir denetim gerçekleştirdi.

  •  

    Daha sağlıklı ve daha huzurlu bir kent yaşamı için denetlemelerin titizlikle sürdürüleceğini belirten Başkan Akgün; “Kurallara uymayanlara asla ödün verilmeyecek” dedi.

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, teknik ekibi ve zabıta ile birlikte ani bir denetim gerçekleştirdi. Denetimler esnasında eksiklik veya kusurları tespit edilen işyeri ve site yönetimlerine süre verilerek gereken uyarılar yapıldı.

    Daire başına en az 3 ağaç dikilecek

    Daha sonra belediyenin ilgili birimleri ile bir toplantı gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni yapılan yapılarda yeşil alan ve peyzaj uygulamaları projeye uygunluk açısından daha sıkı denetlenecek ve projeden asla taviz verilmeyeceğini hatırlattı.  Akgün; “Örneğin her daire başına 3 ağaç dikilmesi ve kapalı garaj girişleri dışında hiçbir yerin betonlaştırılmayacağı kuralından ödün verilmeyecek. Bu konunun takipçisi olacağız ve denetimlerimizi titizlikle sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

    Gürültü kirliğine ruhsatı iptali

    Halk sağlığı ve huzuru açısında işyerlerine yapılan denetimlerinin aynı titizlikle sürdürüleceğini kaydeden Başkan Akgün, şu uyarıları yaptı: “Ruhsatı iptal edilen işyerlerinin derhal boşaltılması sağlanacak. Yıkım kararı bulunan binalar hakkında uygulama başlatılacak. Bu konuda da ödün verilmeyecek. Özellikle soğukların başlaması ve kış mevsimine geçişle birlikte kafe, restaurant ve kahvehanelerde sigara içim alanı olarak düzenlenen çıkmalar için mutlaka belediyeden projeli izin alınacak, izinsiz yapılaşma derhal yıkılacaktır. Kentte gürültü kirliliğine neden olan işyerleri sıkı denetlenecek. Gürültü kirliliğine neden olan ve bu yolla halkın huzurunu kaçıran işyerleri kendilerine yapılan uyarılara rağmen gereken önlemleri almadıkları takdirde de ruhsat iptaline gidilecektir.”

    3

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir