• KURŞUN HEPİMİZE SIKILMIŞTIR

    CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve bir grup partili ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara evinin önünde makam aracına kurşun isabet eden Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

  • Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Cemal Canpolat, “Dün akşam belediye başkanımızın aracına atılmış bir kurşundan dolayı ziyarete geldik. Başta genel başkanımızın önüne mermi atıldı, Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan’ın herkesin gözü önünde ayağına ateş edildi. Dün akşam da Avcılar Belediye Başkanımızın aracına nedeni ve niçin belli olmayan bir ateş edildi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu mermili saldırıyı protesto ediliyoruz. Şu iyi bilinmelidir ki; Cumhuriyet Halk Partisi mermiler ve tehditlerle geri adım atacak bir parti değildir. Tam tersine her türlü saldırının karşısında örgütümüz olarak dim dik ayaktayız, birlikteyiz, daha çok kararlıyız ve ısrarlıyız. Bu gerici güruha karşı daha kararlı mücadele edeceğimizin bilinmesini özellikle istiyorum. Bırakınız belediye başkanımızı herhangi bir üyemize atılacak bir fiskenin hesabı çok ağır olacaktır, bunun hesabını mislisiyle soracağımızı özellikle bilmenizi istiyorum” dedi.

    image3“Bunun amacı referanduma gitmek üzere olan bir tarafta muhalif basını susturmak, diğer tarafta Cumhuriyet Halk Partisi’nin aktif kadrolarını döverek mermi atarak sindirme politikasıdır. Tam tersi sinmeyeceğiz” diyen Canpolat, “Şu iyi bilinmelidir ki; biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün akşam 100 bin denek üzerinde yapılan bir ankette İstanbul’da birinci partiyiz. Bu birinci parti olmamızı bu tür baskılarla sindirmeye çalışan AKP ya da yandaşları ya da onların beslediklerini bir kez daha buradan AKP’yi uyarıyoruz; bu beslemelerinizi çekin geri. Eğer bu beslemelerinizi çekmediğiniz takdirde Cumhuriyet Halk Partisi olarak kararlılığımız bunun mislisiyle olacaktır” ifadesini kullandı.

    Partililere ziyaret ve desteklerinden dolayı teşekkür eden Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ise, “Dün akşam herkesin evine döndüğü saatte evimizin önünde aracımıza bir saldırı olmuştur. Bu saldırının nezdinde başka Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na atılan kurşunu, Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan’a atılan kurşunu kınıyorum. Maganda kurşununu, yorgun kurşunu ve kör kurşunu atanları kınıyorum. Bunlar demokrasimize atılan kurşundur. O nedendendir ki laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti bizim sevdamızdır. Bu sevdaya atılan kurşun hedefine ulaşamayacaktır. Kimse bizi bu sevdamızdan döndüremez” dedi

    image2

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir