• MEHMETÇİĞE 5 BİN MEKTUP

    Esenyurt Cumhuriyet Meydanında geçtiğimiz günlerde kurulan çadırda, ilkokul çağındaki çocuklar tarafından yazılan 5 bin mektup, sınırın ötesinde Afrin’de ülkemizin bekası için mücadele veren Mehmetçiklere götürülmek üzere yola çıktı.

  • Esenyurt 15’liler Platformu tarafından ilçe meydanına kurulan çadırda Esenyurtlu öğrencilerin Mehmetçiğe yazdığı 5 bin mektup Yeni Belediye Meydanında, Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe tarafından uğurlandı.

    Yeni belediye meydanında, yazılan mektuplar ile birlikte 15’li torunlarını sivil toplum kurumları ve binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile uğurladı.

    Esenyurtlu öğrenciler tarafından yazılan 5 bin mektup belirlenen bir heyet tarafından önce Ankara’ya Milli Savunma Bakanlığı’na oradan da Afrin’e götürülmek üzere otobüs yola çıktı.

    “ÇOK ÖNEMLİ VE BİR O KADAR MANEVİ BİR İŞ”

    Uğurlama töreninde konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “ Bugün burada çok önemli ve bir o kadar da manevi bir işi başarmış olmanın mutluluğu ile bir araya geldik. Bu güzel çalışmayı düzenleyen Tokat Dernekler Federasyonu’nu ve 15’liler grubunu yürekten tebrik ediyorum. 5 bin mektup toplayarak çok önemli bir iş başardılar diye düşünüyorum. Bu mektuplar ilçemizde ilkokul 4’ncü ve 5’nci sınıf öğrencilerimizin kendi el yazıları ile yazarak, cephede savaşan, Türkiye’nin istiklali, bizim buradaki huzurumuz ve çevremizdeki komşularımızın da bulundukları yerde huzur içinde yaşamaları, ülkemizi de bir yandan çevirmeye çalışan güçlerin önünü kesmek için ülkemizin dışında savaşan askerlerimize yazılan mektuplardır” dedi.

    “SİZ GİTSENİZ YERİNİZE BİZ GELİRİZ”

    Sözlerine şöyle devam eden Başkan Alatepe; “Bu mektuplar, siz orada savaşın biz burada arkanızdayız. Siz gitseniz yerinize bizler geleceğiz. Bu ülkeyi, bu toprakları kimseye teslim etmeyeceğiz, mektuplarıdır. Bu toprakların ne zor şartlar altında kazanıldığını bilen insanlar olarak, biz çocuklarımızı yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda karşımıza ne çıkarsa çıksın, savaşsa savaş, barışsa barış, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Yurtta Barış istiyoruz evet, dünyada evet barış istiyoruz. Fakat biz barışı bizimle barış yapmak isteyenlerle istiyoruz. Savaşmak isteyenler varsa onlara da gereken cevabı veririz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir