ALTIN 2.245,890,12%
BITCOIN 2133494-2,46%
19 Mart 2024
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

05:42

İMSAK'A KALAN SÜRE

MEMLEKET HASRETİNİ HALAY ÇEKEREK GİDERDİLER

MEMLEKET HASRETİNİ HALAY ÇEKEREK GİDERDİLER

ABONE OL
21 Haziran 2018 15:14
MEMLEKET HASRETİNİ HALAY ÇEKEREK GİDERDİLER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fevzi Çakmak Meydanı’nda gerçekleşen kültür  festivalinin ikinci gününde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi kültürleri yaşatıldı. Festivalde sahne alan Selahattin Alpay en güzel doğu ve güneydoğu Anadolu eserlerini Küçükçekmeceli hemşerileri için okudu. Festivale Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz başta olmak üzere binlerce Küçükçekmeceli vatandaş katıldı.

“BİRLİĞİMİZİ BOZMAYA ÇALIŞANLARA FIRSAT VERMEYELİM”

Festivalde söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ederek, “Bu memlekette hiçbir tarafı birbirinden ayırt edemeyiz. Onlar birbirine gönülden bağlı insanlardır. Bu milletin bayramları, inançları, düğünleri, cenazeleri bir. Bu birliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyelim” dedi. Halis Dalkılıç da böylesi güzel bir etkinliğe imza atan Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkür etti.

“BİZ SİZİN AŞKINIZA GÖNLÜNÜZE TALİP OLDUK”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, konuşmasında insanların gönül bağına vurgu yaparak şunları söyledi: “Biz gönül köprüleri kuruyoruz. Bu gönül köprülerinin inşasında bize destek olan her bir Küçükçekmeceliyi ben tebrik ediyorum. İster yol ister kültür merkezi yap en önemlisi bu gönül köprülerini kurabilmek. Biz hep aşkınıza talip olduk. Gönüllerinize talip olduk. Küçükçekmece’deki bu huzura bu barışa, kardeşliğe katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum”

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Kars, Erzurum, Bitlis, Muş, Ağrı, Van, Şırnak, Hakkari, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Kilis ve Mardinli hemşerileriyle buluşmanın keyfini yaşayan Küçükçekmeceliler, yöresel sanatçıların konserleriyle coştu. Halk oyunu gösterilerinde ise halay çeken Küçükçekmeceli vatandaşlar gönüllerince bir gün geçirerek memlekete olan hasretlerini giderdi. Festivalde, Aydın Akdeniz, Mehmet Şanlı, Tuncay Okutan, Koçer Ali, Mehmet Şerif Aydın gibi doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinin sevilen sanatçıları sahne aldı. 2 gün daha sürecek olan festivalde, Karadeniz ile Trakya ve Balkan kültürleri yaşatılacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: