• MEMUR VE EMEKLİYE ÇİFTE ZAM

    Maliye Bakanı Naci Ağbal, Temmuz ayında memur ve memur emeklilerine normal yüzde 3.5'lik zammın yanı sıra enflasyon farkı zammı da yapılacağını söyledi.

  • Ağbal, Haziran enflasyonunun sıfır çıkması durumunda dahi ek yüzde 2.39’luk zam yapılacağını ve bu durumda en düşük memur maaşının 2 bin 839 liradan 3 bin 50 liraya çıkacağını söyledi. En düşük memur emekli maaşı da 1978 liradan 2 bin 94 liraya çıkacak. Haziran’da enflasyon ne kadar çıkarsa, bu rakamların üzerine eklenecek.

    İlk 5 ayda yüzde 2.39 oranında enflasyon farkı oluştuğunu kaydeden Ağbal, Haziran ayındaki enflasyonun da bunun üzerine konulup memur ve emeklilere zam yapılacağını söyledi. Ağbal, Haziran’da enflasyon sıfır dahi çıksa yüzde 2.39 oranında ek zam yapılacağını ifade etti.

    Haziran enflasyonu sıfır olarak düşünüldüğünde Temmuz’da yapılacak yüzde 3.5 toplu sözleşme zammı ile en düşük memur maaşının 2 bin 839 liradan 3 bin 50 liraya çıkacağını söyleyen Ağbal, en düşük emekli maaşının da 1978 liradan 2 bin 94 liraya çıkacağını kaydetti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir