• MESELE REKABET VE PARA

    Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği Yusuf Özkan Özburun'un moderatörlüğünde gerçekleşen 'Ruhumuzu Onaran Konuşmalar' programının bu ayki konuğu gazeteci- yazar Ahmet Kekeç oldu.

  • Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programı, Küçükçekmeceli vatandaşlarla birlikte Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu da izledi. Yaklaşık bir buçuk saat boyunca süren programda Kekeç, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

    İnsanların son 15 yıldır basında ve medyada çıkan haberlerle ilgili yorulduklarını kaydeden Ahmet Kekeç, “İnsanlar tüm bu olanları var oluşlarına bir saldırı olarak algılıyorlar. Ben de bunu yoğun bir şekilde hissediyorum” dedi. Ahmet Kekeç, AK Parti’nin toplumun kendini var etme çabası olarak doğduğunu, bu nedenle de AK Parti’ye sadece siyasi bir parti gözüyle bakılamayacağını kaydetti.  Kekeç, AK Parti’nin toplumun dışlanmış kesimini merkeze çektiğini de sözlerine ekledi.

    “FETÖ DEVLET İÇİN HALA CİDDİ BİR TEHLİKE OLUŞTURUYOR”

    Fettullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) post post modern bir girişim olduğundan da bahseden Kekeç, “Direkt ülke yönetimine müdahale etmektense, devletin içerisine sızıp devleti yönetmeyi amaçlıyorlar. FETÖ bir CIA örgütlenmesidir. Devlet için hala tehlikenin bittiğini düşünmüyorum.  Hala çok ciddi bir tehlike oluşturduklarını düşünüyorum. Büyükelçi suikasti bile bunun böyle olduğunu gösteriyor” dedi.

    FETÖ yapılanmasının her zaman devlet için tehlike olarak görüldüğünden de bahseden Kekeç,” Kendilerini dini bir yapılanma olarak gösterdikleri için Özal’dan başlayarak hiçbir siyasetçi tehlikeler vuku bulmadan üzerine gitmemiştir. Nasıl devlet içinde Atatürkçü, solcu, ülkücü bürokratlar varsa herhangi bir cemaate de bağlı olabilir diye düşünmüşlerdir. Bu yapılanma son 10 yılda ortaya çıkmadı. 60’ların başına kadar gitmek gerekiyor” diye konuştu.

    “MESELE REKABET, PARA”

    Diğer dünya devletlerinin Türkiye’nin güçlenmesini istemediklerini de sözlerine ekleyen Kekeç, “Rekabet diye bir şey var. Bunu göz ardı etmemek gerekiyor. Siz 3. Havalimanını yaparak Merkel’in cebinden milyonlarca lira alıyorsunuz. Her yıl 30 milyar dolar haraç ödüyoruz enerji üreten ülkelere. Mesele bu. Stratejik ortaklarımız gündüz gözüyle PYD’ye füze veriyor. O füzelerle bizim askerlerimizi bombalıyorlar” dedi.

    Program sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Ahmet Kekeç’e Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir