• METE AKYOL HAYATINI KAYBETTİ

    Gazeteci Mete Akyol 81 yaşında hayatını kaybetti. Akyol birçok basın kuruluşunda önemli görevlerde bulunmuştu

  • METE AKYOL KİMDİR?

    1935 yılında Ordu’da dünyaya gelen Mete Akyol, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin İngiliz dili ve edebiyati bölümünden mezun oldu.

    Gazetecilik mesleğe öğrencilik yıllarında basladı. 1951 yılında Ulus gazetesinin çocuk sayfasında çeviriler yaptı. 1953 yılında Hürriyet gazetesinin Tarsus muhabiri olarak göreve basladı.

    1959’dan 1994’e kadar Milliyet, Öncü, Hürriyet, Dünya, Günaydın, Sabah gazetelerinde muhabir, roportaj yazarı, köşe yazarı, genel yönetmen ve yayın genel yönetmeni olarak değişik görevlerde bulundu.

    TRT 1, TRT 2, NTV ve tv8 televizyon kanallarında çeşitli programlar hazırladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Başkent Üniversitesi’nde gazetecilik dersleri verdi.  Beşi gazetecilik deneyimleriyle ilgili olan altı kitap yayınladı.

    Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesi olan Mete Akyol, son olarak Başkent Üniversitesi’nce yayımlanan ‘Bütün Dünya’nın genel yayın yönetmenliğini yapmaktaydı.

    Aynı zamanda Başkent Üniversitesi radyosu, radyo başkent ve Kanal B adlı televizyonunun üst kurul uyesi olan Akyol Kanal-B’de her pazartesi “Bilmek Gerek” adlı bir şöyleşi programı yapıyordu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir