• METROBÜS SİLİVRİ’YE GİDECEKTİ BÜYÜKÇEKMECE’YE BİLE GELEMEDİ

    7 yıldır gündemde olan ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılamayan Büyükçekmece - Hadımköy arasındaki yolda sık sık trafik kazaları yaşandığına dikkat çeken Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a çağrıda bulunarak; “Genelde öğrencilerin kullandığı bu yolu bir an önce bitirin” dedi.

  • İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de yaşanan ulaşım sorunları ve yapılamayan yollar konusuna dikkat çekerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a çağrıda bulundu.

    “Daha büyük kazalar yaşanmasın”

    Büyükçekmece’yi Çakmaklı Mahallesi üzerinden Hadımköy’e bağlayan yolda ciddi sıkıntılar yaşandığı uyarısında bulunan Başkan Akgün şöyle konuştu; “Ana arterlerden Çakmaklı yolu Büyükşehir’in ulaşım yollarından olan Hadımköy yolunun yoğunluğunu yüzde 20 oranında azaltıyor. Büyükçekmece’ye ulaşımı 11 kilometreden 4.5 kilometreye indiriyor. 7 yıldan beri bu yol gündemde. Hemen her gün yolda kaza oluyor. Genelde öğrenci servisleri olmak üzere herkes bu yolu kullanıyor. Vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmaması, daha büyük trafik kazalarına sebebiyet vermemesi açısından bu yolun ivedilikle yapılması gerekiyor. Ayrıca Karaağaç, Muratçeşme ve Tepecik yolu bu 3 ana arterin Büyükşehir tarafından asfaltlanmasını da şiddetle ve hararetle bekliyoruz.”

    “Ulaşım konusunda sıkıntı yaşıyoruz”

    İETT otobüslerinin Büyükçekmece’ye gelmesi içinde çağrı yapan Başkan Akgün; “Ulaşım konusunda en büyük sıkıntıyı çeken Büyükçekmece’dir. Büyükçekmece halkıdır. Metrobüs Silivri’ye kadar gidecekti ama Büyükçekmece’ye kadar gelememiştir” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir