• MİNİK TİYATROCULAR BÜYÜLEDİ

    Avcılar Belediye Konservatuarı, Turgay Yıldız eğitmenliğindeki Çocuk Tiyatro Bölümü öğrencileri, "AH ŞU BİZ OYUNCULAR" adlı oyunlarını sergilediler.

  • Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter sahnesinde sergilenen tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Avcılar Belediye Konservatuarı Tiyatro Çocuk bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin ilk yetişkin oyununu oynadılar. Sergiledikleri performansla izleyicilerin takdirini kazanan çocuklar aralıksız alkışlarla oyunlarına devam etti. Yoğun izleyicinin katıldığı oyunun biletleri günler öncesinden tükenmişti. En büyüğü 13 en küçüğü 8 yaşında olan çocuklar, küçük yaşlarına rağmen profesyonellere taş çıkardı.

    Miniklerin oynadığı tiyatro oyununu takdir ederek Avcılar’ın kendi sanatçısını kendi yetiştiren bir kent olduğuna vurgu yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, ”Oyunu sergileyenler; Avcılar sanatı kurumsallaştırarak ve akademikleştirerek kendi sanatçısını kendi yetiştiren bir kent olduğunu göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

    Avcılar Belediyesi, İstanbul’un tek belediye konservatuvarını halkının hizmetine sunan bir Belediye olmakla ön plana çıkıyor. 2014 yılında kurulan Belediye Konservatuvarı; Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Batı Müziği; Halk Oyunları ve Tiyatro bölümleriyle birçok sanatın icra edildiği bir sanat merkezi olması yönünden dikkat çekiyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla kurulmuş olan Avcılar Belediye Konservatuvarı; ilgili kurumların idari ve eğitim kadrosuyla iş birliği yaparak, başta Avcılar olmak üzere tüm illerde ve ülkenin kültürel birikimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir