• MİNİKLERİN KARETE HEYECANI

    Çatalca Belediyesi Anaokulu Karate Grubu geçen yıl olduğu gibi bu yıl büyük ilgi görüyor. Haftanın iki günü antrenman yapan minik sporcular karate sporunun inceliklerini öğreniyorlar.

  • Selamla başlayıp selamla bitirilen içinde saygı, sevgi, disiplin, hiyerarşi, ast, üst ilişkisi gibi yüzyılların felsefe derinliği ve zenginliğini barındıran bir spor dalı olan karateye, Çatalcalılar oldukça yoğun ilgi gösteriyor.

    Çatalca Belediyesi Spor Kursları bünyesinde tecrübeli antrenör Muzaffer Muyan’ın eğitim verdiği Anaokulu Karate Kursu öğrencileri salı ve perşembe günleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na hazırlanan minik öğrenciler heyecanlı bir şekilde çalışırken, aileleri onları büyük bir mutlulukla izliyor. Kursa velilerin yoğun ilgi göstermesi dikkat çekerken, veliler çocuklarının karate kursunda olmasından memnun olduklarını belirtiyor.

    Spor ve sanat önemlidir

    Miniklerin karate sporuna olan ilgilerinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Çocukları gelişim ve etkileşim yaşlarında spor ve sanat faaliyetlerine yönlendirmekle sosyal ve kültürel anlamda gelişmelerini sağlar. Çocukların fiziksel, zihinsel ve ruhsal gelişimi için spor yapmaları aynı zamanda beceri ve yeteneklerinin artmasının sağlanması açısından önemlidir. Spor, sanat gibi donanımlarla yetişen çocuklar olayları izleyen değil yaşayan, üreten ve kendine güven duyarak yetişir” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir