• MOBİL EKİP GÖZ AÇTIRMIYOR

    İstanbul genelinde kurulan ve Büyükçekmece'de de faaliyet gösteren "Mobil Huzur Ekibi" dilencilere göz açtırmıyor.

  • Büyükçekmece de insanların manevi duygularını suiistimal ederek cami önlerinde ve geçitlerde dilenen kişilere operasyon düzenleyen Mobil Huzur Ekibi, Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü, Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelinden oluşuyor.

    Sık sık operasyon düzenleniyor

    Mobil Huzur Ekibi, faaliyete başladığı günden bu yana bir çok dilenciye, çocukları çalıştıran şahıslara karşı operasyonlar başlattı. Özellikle cami önleri ve geçitler başta olmak üzere halkın yoğun olduğu bölgelerde dilenen çocuk, kadın, genç yaşlı dilenciler ekipler tarafından teker teker toplanarak haklarında işlem yapılıyor. Büyükçekmece genelinde de sık sık operasyonlar gerçekleştiren ekip, dilencilere göz açtırmıyor.

    Faydalı bir uygulama

    İstanbul genelinde başlatılan uygulamanın oldukça faydalı bir uygulama olduğunu ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Mobil huzur ekibi kurulmadan önce de kendi bünyemizde oluşturduğumuz zabıta timi ile dilencilerin önünü kesmiştik. Mobil huzur ekibi oluşturulduktan sonra zabıta ekiplerimiz bu uygulamaya dahil oldu. Dilenmek yoluyla vatandaşlarımızın manevi duygularını sömürerek kolay yoldan para kazanma girişiminde bulunanlara müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir