• MÜLTECİLER İÇİN SOSYAL UYUM PROJESİ

    Küçükçekmece Belediyesi, ilçedeki Suriyeli mülteciler için yeni sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeye devam ediyor. 

  •  

    Suriye krizi sonrasında İstanbul’a yerleşen 390 bin Suriyeli mültecinin 35 binden fazlasına ev sahipliği yapan Küçükçekmece’de mülteciler için yeni sosyal uyum projeleri hayata geçiriliyor. 

     MÜLTECİLERİN SORUNLARI VE İHTİYAÇLARI MASAYA YATIRILDI

    Küçükçekmece Belediyesi, Genç Hayat Vakfı işbirliği International MedicalCorps desteği ile geliştirilen ‘Mahallenin Sesi’ projesiyle Suriyeli mültecilerde oluşma potansiyeli yüksek olan kayıp neslin önlenmesine katkı sağlama hedefleniyor. Ayrıca, mülteciler ile ev sahibi yerel halk arasında toplumsal bağların kuvvetlenmesi ve toplumsal değişikliklerden en çok etkilenen mülteci çocuk ve gençlerin desteklenmesi de amaçlanıyor. 

    Proje kapsamında, Küçükçekmece’de Suriyeli mültecilerle birebir temasta bulunan kamu görevlileri, STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin katıldığı bir istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda Suriyeli mültecilerin işsizlik barınma eğitim ve sağlık konularındaki problemleri istişare edilerek çözüm yolları konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Mevcut problemlerin çözümünde il düzeyinde kamu kurumları ve STK’ların işbirliği içinde olması ve çözüm odaklı yeni sistemlerin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir