• NEZİR KARAYÜN: 15 TEMMUZU UNUTMAYACAĞIZ

    15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısı ile Türkiye Yerel Basın birliği Genel Başkanı Nezir Karayün tarafından hain girişimi kınayan bir mesaj yayınlandı. Yayınlanan mesajda darbecilerin en ağır ceza ile cezalandırılmaları gerektiğini ifade eden Karayün, aynı zamanda ölenlerin yakınlarına da başsağlığı diledi.

  • Karayün; “15 Temmuz 2016 tarihinde, terör örgütü FETÖ/PDY tarafından Aziz Milletimizin iradesi hiçe sayılarak, demokrasimize ve milletimize karşı kalkışmada bulunulmuştur. Milli birlik ve beraberliğimize, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında Aziz Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sel olup meydanlara akmıştır. Büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek hain darbe girişimine karşı duran Aziz milletimiz; canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine, egemenliğine sahip çıkmıştır. Halkın iradesinin sembolü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bombalar yağdırıldı. Savaş döneminde bile korunmuş, sakınılmış Gazi Meclis, alçak saldırının hedefi oldu, milletin vekilleri saldırı altında ki meclise koştu, muhteşem bir direniş gösterdi. Gözlerimizin önünde masum insanlar acımasızca öldürüldü, Gözlerimizin önünde tanklar araçları, içindeki insanlarla birlikte ezdi geçti. Üzerinden ezilip geçilmek istenen milli egemenliğimizdi, demokrasimizdi, bağımsızlığımızdı.

    Onurlu, vatansever, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlılık yeminini unutmamış Türk Silahlı Kuvvetler mensuplarının direnişi, polisimizin direnci ve en önemlisi de halkımızın kendisini darbeye siper etmesiyle hesaplar bozuldu ve planlanan girişim amacına ulaşamadı. Bu tarihi destan, adeta tarihin içinden yeniden dirilen bir milletin Çanakkale’yi, Dumlupınar’ı, Sakarya’yı yeniden yaşamasıydı. Bir asır önce nasıl ki dedelerimiz Çanakkale’de şahadet şerbeti içerek düşmana geçit vermedilerse o tarihi gecede yola çıkanlar da aynı amaç uğruna şehit düştüler. Vatan ve bayrak uğrunda şehit düşmenin nasıl bir duygu olduğunu en iyi bu topraklarda yaşayanlar bilir. Çünkü bu topraklar, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözüdür. Demokrasiye, insan haklarına, ülkenin bir uçurumun kenarına sürüklenmesine engel olmak için kendi varlığını hiç düşünmeden sokaklara dökülen, bir an olsun düşünmeden bu uğurda canını veren tüm şehitlerimize, gazilerimize minnetlerimi sunarken, acılı ailelere bir kez daha baş sağlığı diliyorum.

    Nezir KARAYÜN Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir