• OBEZİTEYE KARŞI YÜRÜDÜLER

    “Obeziteye karşı Harekete geçiyoruz, Obeziteyi Zumbalıyoruz” projesiyle çağın problemine dikkat çekmek amacıyla Beylikdüzü Belediyesi ve Medicana International İstanbul Hastanesi etkinlik düzenledi. Belediye yetkilileri, doktorlar, hemşireler ve halkın yaptığı yürüyüşün sonunda Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nda Zumba ve Salsa gibi dans şovları yapıldı. 

  • Beylikdüzü Belediyesi ve Medicana International İstanbul Hastanesi “Obeziteye Karşı Harekete Geçiyoruz, Obeziteyi Zumbalıyoruz” sloganıyla herkesi hareketli olmaya davet etti. Hastane önünde toplanan Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Beylikdüzü Voleybol İhtisas Kulübü, Spor Kulübü, Kırlangıç Bisiklet Kulübü, Fenerbahçeliler Derneği ve vatandaşların yanı sıra doktor, hemşire ve sağlık çalışanları obeziteye dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nda sona eren yürüyüşe katıldı.

    Türkiye’de Her 3 Kişiden Biri “Obez”

    Obezitenin toplum sağlığı sorunu olduğunu ve günlük yaşantıda sporun ve sağlıklı beslenmenin önemli olduğunu anlatmak için düzenlenen etkinlikte yürüyüşün ardından spor eğitmeni eşliğinde egzersiz hareketleri yapıldı, Zumba ve Salsa gösterileri sergilendi. Obezitenin vücut sistemleri ve psikososyal durum üzerinde yarattığı olumsuz etkilerden dolayı pek çok sağlık problemine neden olduğunu ifade eden Medicana International İstanbul Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Çipe, obezitenin çeşitli hastalıklarla ilişkisinin olduğunu önemle altını çizdi. Çipe, bu hastalığın çağın sorunu olduğunu, Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de her 3 kişiden birinin obez olduğunu, bu rakamın her geçen gün arttığını vurguladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir