• ÖDÜLLÜ OYUN ‘PROFESYONEL’ SARIYER’DE

    İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun ödüllü oyunu "Profesyonel" Sarıyer Belediyesi’nin 8. TiyatrOda festivali kapsamında Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde (BKSM) Sarıyerlilerle buluştu.

  • İsveç’in Stokholm, Göteborg ve Malmö şehirlerinde de sahnelenen, ödüllü oyun ‘Profesyonel’e Sarıyerlilerin ilgisi yoğun oldu. Sarıyer Belediyesi’nin 650 kişi kapasiteli Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’ni hıncahınç dolduran vatandaşlar oyunu merdivenleri dahi doldurdu.

    8. TİYATRODA ŞENLİĞİNE İLGİ YOĞUN

    8. TiyatrOda Şenliği’ne çok rağbet olduğunu vurgulayan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, “Bugün 16’ncı oyunumuz oynanıyor. Toplamında 19 oyunla bu şenliği gerçekleştirmiş olacağız. Önceki yıllara göre bu yıl ilgi daha da fazla. 650 kişilik bir salonda tiyatro oyunu sergiliyoruz. Her oyun için yaklaşık 2 bin kişi başvuruda bulunuyor. 30 küsur yıllık Sarıyer Belediyeciliği tarihinde uzun yıllar 100 kişilik salonlarda tiyatrolar yapılırken, bugün 4’üncü kültür merkezimiz olan Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezimizde 650 kişilik salonlarda oyunlara yer bulamıyoruz. Bu sevindirici” diye konuştu.

    10 YILDIR KAPALI GİŞE OYNUYOR

    Tiyatro severlerin sezon içerisinde bilet bulamadıkları, yıllardır kapalı gişe oynayan oyunun başrol oyuncularından Bülent Emin Yarar, “Biz bu oyunu 10 yıldır oynuyoruz kapalı gişe olarak. Çok mutluyuz. Seyircimiz var. Bu coşkulu seyirci bizi daha da coşturuyor ve bir türlü vazgeçemiyoruz bu oyundan. Sarıyer Belediyesi’nde de tiyatro şenliği var. Bu ve benzeri tiyatro şenlikleri umarım daha da gelişir, daha da yoğunlaşır. Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi gibi alanların da her yerde daha da artmasını isterim” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir