• ÖFKE KONTROL ALTINDAN

    Avcılar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ve Avcılar Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği işbirliği ile düzenlenen “Öfke Kontrolü Hakem Oyuncu İlişkileri" paneline genç sporcular büyük ilgi gösterdi

  • Türkiye Spor Yazarları Derneği İstanbul Şube Başkanı ve aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi Spor Müdürü Arif Kızılyalın moderatörlüğünde düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan FiFA Kokartlı Eski Hakem Selçuk Dereli ve Avcılar Belediyesi Psikoloğu Hacı Tekin’e gençlere öfke kontrolünü anlattılar. 

    Panel’de konuşan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak: Çocuk ve Genç Dostu Belediyecilik anlayışıyla çocuk ve gençlerimizi tüm kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için onları spora ve sanata yönlendiriyor, böylelikle her açıdan sağlıklı ve güçlü bireyler yetiştiriyoruz. Sporu kurumsallaştırmış bir kent olan Avcılar Belediyesi olarak sporcuyla her zaman destek vermeye devam ediyoruz. Bugün burada bizlerle birlikte olan tüm değerli konuşmacılarımıza, katılımcılarımıza ve Avcılar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğümüze ve Avcılar Atatürk Spor Kulüplerini Destekleme Derneği’ne teşekkür ediyoruz’ şeklinde konuştu.

    Toprak adı Atatürk Stadı olan eski Frizköy stadı ile ilgilide; Avcılar’da amatör futbol oynayan Kadir kardeşimiz futbol karşılaşmasında haksız yere penaltı verildiğini ve bu penaltıyı kullanmayacağını ifade etti. Nedenini sorduğumuz zamanda futbol oynadığımız Früzköy stadının koridorunda bulunan Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasının olduğu ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözünü gösterdi. Kadir bize pası yolladı, Avcılar Belediye meclisi de golü attı’ dedi.

    FİFA KOKARTLI ESKİ HAKEM SELÇUK DERELİ TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

    FİFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli de konuşmacı olarak katıldığı panelde; “Spora, futbola hayatının 35 yılını vermiş bir insan olarak Avcılar Belediyemizin çok değerli Başkanına böyle bir davetten ötürü çok teşekkür ediyorum. Tecrübelerimizi değerli gençlerimizle paylaşmamız gerektiğine inanıyorum. Çünkü tecrübeler gerçekten de can kulağı ile dinlenmesi gereken, buradan bir mesaj alınırsa gelecek için çok doğru yollar açılır. Bazı şeyleri yaşayarak öğrenme yolunu da tercih edenler var ama doğru kişiden doğru bilgiyi almak, araştırmak, okumak, kendini geliştirmek sizleri çok daha başarılı ve mutlu kılar” dedi.

    ÖFKENİ KONTROL ET…

    ‘Öfke Kontrolü Hakem Oyuncu İlişkileri’ konu başlıklı panelde Avcılar Belediyesi Psikoloğu Hacı Tekin, öfkenin altında yatan sebeplerin ve nasıl kontrol altına alınabileceğinin ipuçlarını verirken; “Saldırganlık ve öfke çoğu zaman eş anlamlı olarak ele alınır. Saldırganlık öfkeyle ilişkisi olmasına rağmen ikisi aynı şey değildir. Saldırganlık bir davranış, öfke ise bir duygu ifadesidir. Öfke kontrolünde temel ilkeler ise; Konu sizin için önemliyse mutlaka konuşun. Sorunu düşünüp açıklık kazandırmaya zaman ayırın. Ben Diliyle Konuşun. İnsanların farklı olduğu gerçeğini kabul edin. Hiçbir sonuca varmayan tartışmalara girmeyin” dedi.

    15400553_1127608964023269_5756818848217363402_n

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir