• ÖĞRENCİLER TARİHİYLE BULUŞTU

    Esenyurt Belediyesi yaz tatili döneminde İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ederek, tanımak ve öğrenmek amacıyla iki ayrı periyodda geziler düzenledi. Yapılan gezilere Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne kayıtlı yaklaşık 160 öğrenci katıldı.

  • Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından her yıl belirli aralıklarla düzenlenen İstanbul’un tarihi mekânlarının ziyaret edilmesi ve öğrencilerin tarihlerini öğrenmeleri amacıyla yapılan geziler başladı. Topkapı Sarayı, Ayasofya Cami ve Devlet Demir Yolları Müzesi gibi mimarisiyle ünlü mekânlar ziyaret edildi. Yapılan gezilere Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde eğitim gören yaklaşık 160 öğrenci katıldı.

    Gezi programına Esenyurt ’un farklı noktalarından katılan öğrenciler, Kültür İşleri Müdürlüğü personelleriyle birlikte güzel bir tarih yolculuğuna çıktı. Ayasofya Cami, Topkapı Sarayı gibi mekânlardaki birçok tarihi eser öğrencilerin ilgisini çekti. Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı tarihine damga vurmuş padişahların ve devlet adamlarına ait silahlar ve elbiseler ince işçilikleri ve bezemeleri öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Öğrenciler, gezinin ardından Esenyurt Belediyesine ait araçlar tarafından evlerine ulaştırıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir