• ÖĞRENCİLERLE DERS YAPTI

    Bir üniversite öğrencisinin "Emrinizdeyiz" sloganına güvenerek sosyal medya üzerinden derse davet ettiği Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, üniversite öğrencileri ile birlikte sıraya oturup ders dinledi.

  • İstanbul Esenyurt Üniversitesi öğrencisi Oğuzhan Özbinek, “Emrinizdeyiz” sloganını kullanan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’ye Twitter üzerinden gönderdiği mesajla “Sayın Başkanım, emrinizdeyiz kelimesine istinaden sizleri Esenyurt Üniversitesi Siyaset Bilimleri 3. sınıf öğrencileri ile derse girmeye davet ediyoruz” şeklinde çağrıda bulundu. Sosyal medya üzerinden gelen çağrıyı geri çevirmeyen Başkan Ali Murat Alatepe, öğrencilerle birlikte sıraya oturarak İngilizce dersine katıldı. Yoklama kâğıdını da imzalayan Alatepe, dersi dinleyerek öğrencilere de eşlik etti.

    “Sizlerden beklentimiz yüksek”

    Öğrencilere hitap eden Başkan Alatepe, ülke hedeflerine katkıda bulunmaları için çok çalışmaları ve kendilerini geliştirme çağrısında bulundu. Gençlerden beklentinin yüksek olduğunu dile getiren  Alatepe, “Gençlerin bizim yaş ortalamamızı düşürmekle beraber akıl ortalamamızı yükselttikleri kanaatindeyim. Sizler bir yerlere geleceksiniz ki bizler de bir yerlerde olalım. Sürecin tıkanmaması gerekiyor. Bizim öyle ya da böyle 2023’e adım atmamız lazım. Sizin yaşlarınızdayken benim bir hedefim yoktu. Yıl olarak bir hedefim yoktu. Şu anda bakıyorum 2023 benim hedefim. 2053 sizin hedefiniz. 2071’de sizin çocuklarınızın, benim torunlarımın hedefi oldu. Düzen değişti, ortada hedeflerimiz var. Bunları da çalışmadan tutturmamız mümkün değil. Çok çalışmalıyız ve yanına bir şeyler ekleyerek yapabiliriz. Beklentinin yüksekliği de buradan geliyor” diye konuştu.

    Belediye Başkanı Alatepe’yi öğrenci sırasına oturtan mesajı gönderen Oğuzhan Özbinek ise “Emir değil de estağfurullah sayın başkanım, benim sizden ricam var diye mesaj attım. Bir iki gün bir şey olmadı. Acaba silsem mi diye düşünürken sayın başkanın davetimizi memnuniyetle karşıladığını öğrendim” dedi.

    Esenyurt ilçesinde yürütülen projeleri de anlatan Başkan Alatepe, öğrencilere burs verilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kanuni engeller nedeniyle belediyenin öğrencilere burs verme imkânının olmadığını belirten Ali Murat Alatepe, işadamları ve sivil toplum örgütleri vasıtasıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlanacağını söyledi. Başkan Alatepe, dersin sona ermesinin ardından öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir