• ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

    Çatalca’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Çatalca Halk Eğitim Merkezi’nde Çatalca Mesleki ve Teknik Lisesi’nin güne özel hazırladığı program ile devam etti.

  • Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinde Başöğretmenliği kabul edişinin yıldönümü olan 24 Kasım tarihinde kutlanan Öğretmenler Günü, Çatalca’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, daha sonra Çatalca Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen program ile devam etti.

    Öğretmenler Günü Kutlama Programına Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,  İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, Emniyet Müdürü Bülent Çelik başta olmak üzere ilçe protokolü, kurum amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

    Öğretmenler meslek yemini etti

    Çatalca Mesleki ve Teknik Lisesi tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama töreni, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Çatalca Mesleki ve Teknik Lisesi Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Özcan Şahman’ın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nca yayınlanan Öğretmenler Günü mesajı okundu.

    Adaylıkları sona eren öğretmenlerin “Öğretmen Andını” okuması ile devam eden programda emekli öğretmenler adına Emekli Okul Müdürü Mustafa Yılmaz ve adaylığı kaldırılan öğretmenler adına Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Zahide Büyükli konuşma yaptı.

    Duygusal anlar yaşandı

    “Dünyanın Bütün Çiçekleri” şiirinin okunması ile duygusal anların yaşandığı kutlama programı, öğrenciler tarafından “Bizim Sınıf “adlı kısa oyunun oynanması ve oratoryo sunumu ile devam etti. Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından verildi.

    Program okul Müzik Kulübü öğrencilerinin konseri ve hep birlikte Öğretmen Marşı’nın söylenmesi ile son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir