• ÖĞRETMENLİK EN ONURLU MESLEKTİR

    Esenyurt Özel Çınar Kolejinde 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile Esenyurt Kıraç Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından öğretmenlerine özel program düzenlendi.

  • Esenyurt Özel Çınar Kolejindeki öğretmenler günü etkinliğine Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Yazgan, Esenyurt İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu, muhtarlar ve öğretmenler katıldı.

    Programda konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, “Öğretmenlik dünyanın en onurlu ve en gurur verici mesleğidir. Bu konuşma benim için ayrıca veda konuşmasıdır. 43 yıllık eğitim hayatıma veda edeceğim” dedi.

    “Kendi büyüklerimizi tanımıyoruz”

    24 Kasım öğretmenler gününde öğretmenlere seslenen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Öğretmenlerimizin bu özel günü kutlu olsun.  Eğitim sistemimize milli eğitim diyoruz fakat milli olan bir durum ortada yoktur. Aristoteles’i, Sokrates’i tanıyoruz. Fakat kendi büyüklerimiz olan Mimar Sinan’ı, Lokman Hekim’i, Mevlana’yı, Hacı Bektaş-ı Veli’yi tanımıyoruz. İngilizce bilmeden adım atamıyoruz. Akademisyen yetiştireceğiz ama İngilizce bilmediği için tez hazırlayamıyor. Selimiye’yi, Süleymaniye’yi, Sultanahmet’i çizen Mimar Sinan İngilizce mi biliyordu. Hastalıklara derman bulan Lokman Hekim İngilizce mi biliyordu. İnşallah ülkemizde terör belasından kurtulduğumuz vakit eğitim sistemindeki sorunları da gidereceğiz” dedi.

    Başkan Kadıoğlu’ndan sonra kürsüye çıkan Kaymakam Ekrem İnci, “Tüm öğretmenlerimizin bu güzel gününü kutluyorum. Öğretmenlerimiz ülkemizin yarınlarını yetiştirecektir. Ülkemizin yarınlarını hazırlamak hem siz öğretmenlerin hem de bizlerin görevidir. Belediyemizle birlikte 30 okul yapacağız bunları 17 tanesi yapım aşamasındadır” dedi.

    Dereceye giren öğrenciler hediyelerini aldı

    Protokol konuşmalarının ardından aday öğretmenler yemin etti. Emekli öğretmenler ise yeni öğretmenlere tecrübelerini aktardı. Yemin töreninin ardından Kaymakam Ekrem İnci ve Başkan Necmi Kadıoğlu öğretmenler gününe özel hazırlanan şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti.

    Hediye takdimi ardından Esenyurt Kıraç Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencilere hazırladıkları koro ile salondakilere keyifli dakikalar yaşattı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir