• OKULCU HASAN MADEDONYA’DA

    Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyesi Dr. Hasan Akgün, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yaptırılan Gostivar Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu’nun açılışını gerçekleştirecek.

  • Başkan Dr. Akgün, Makedonya’nın Struga kentinde soydaşlarımızın ve Makedon çocukları için yaptırdığı, inşaatında sona gelinen Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Merkezi’nde de açılış öncesi son incelemelerde bulunacak. “Okulcu Hasan” olarak da bilinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kendisinin Çatalca’nın Akalan Köyüne 46 günde yaptırdığı Akalan Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu’nun açılışını geçen hafta gerçekleştirmişti.

    TBB ve TİKA işbirliğiyle yaptırılan okul

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve TBB encümen üyeleri Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, TBB Dış İlişkiler Müdürü Gülfem Kıraç Keleş, TBB Çevre, Şehircilik Müdürü Cüneyt Türkmen ve TİKA yetkilileri ile birlikte TİKA ve TBB tarafından Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yaptırılan ve donanımları tamamlanan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu’nun açılış törenine katılacak.

    Türk Dil Bayramı kutlamaları

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Gostivar Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu’nun açılış törenin ardından Makedonya Cumhuriyeti Başbakanı Zoran Zaev ve Makedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı Adnan Kahil’in de katılımıyla gerçekleşecek olan Türk Dil Bayramı kutlamalarına da katılacak.

    Başkan Akgün’ün Struga’da yaptırdığı okul 23 Nisan’da açılacak  

    Makedonya’ya giden Büyükçekmece Belediyesi heyeti, daha sonra Büyükçekmece Belediyesi’nin kardeş şehri Struga’da Dr. Hasan Akgün tarafından yaptırılan Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulunacak. 23 Nisan tarihinde açılış töreni gerçekleştirilecek ve Struga Belediyesi’ne devredilecek olan Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Merkezi’ndeki incelemelerde Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e, Belediye Meclis Üyesi Tarık Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Maksude Sak, Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, Fen İşleri Müdür Yardımcısı Özkan Saka eşlik edecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir