• OKULLARA HOBİ BAHÇELERİ

    Beylikdüzü Belediyesi, 2015’ten bu yana toplam 16 okula hobi bahçesi kazandırdı. Öğrenciler; hobi bahçelerinde meyve sebze yetiştiriyor, toprağa temas ediyor, enerjilerini atıyor ve doğal tarım ile ilgili bilgi ediniyor.

  • Çocukların toprakla vakit geçirebilmelerine olanak tanıyan uygulamalar yapan Beylikdüzü Belediyesi, okullara hobi bahçesi yapıyor. Bahçelere kara lahana, beyaz lahana, havuç, pırasa, tere, roka, kıvırcık, maydanoz ve fıstık çamı gibi tohumların yanı sıra toprağa ayva, nar, akça ağacı ve mevsimlik çiçek tohumları da ekiliyor. 2015 yılında Neşe Sever İlkokulu Büyükşehir İlkokulu, Beylikdüzü Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Kavaklı İlkokulu, Galip Balkar Ortaokulu ve Aydınlar Koleji’ne kazandırılan hobi bahçeleri, kısa sürede ilçede konuşulmaya başlandı.

    Fiziki ortamı uygun okullarda uygulamalara devam eden Beylikdüzü Belediyesi, 2016 yılında Toki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Gürpınar Yeşilkent İlkokulu, Sevim Çuhadaroğlu İlk ve Ortaokulu, Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu, Gürpınar Azime Yılmaz İmam Hatip İlkokulu ve Ortaokulu, Koç İlkokulu, İhlas İlkokulu, Marmara Evleri Anaokulu, Yakuplu İlk ve Ortaokulu, Yakuplu 125. Yıl İmam Hatip Ortaokulu ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’na da hobi bahçesi yaptı. Böylece Beylikdüzü’nde 6 olan hobi bahçesinin sayısı 16’ya çıktı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir