• OKUMA – YAZMA SEFERBERLİĞİ

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliğine Küçükçekmece Belediyesi okuma-yazma kurslarıyla tam destek verdi.

  • Küçükçekmece Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’ın  Müge Anlı’nın programında başlattığı okuma yazma seferberliğine destek vermek amacıyla harekete geçti. Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlayan okuma-yazma kurslarına Küçükçekmeceliler de büyük ilgi gösterdi.  Seferberlik sonrası merkezde verilen derslere talep de oldukça arttı. Kimisi babası okula göndermediği için kimisi okulları köylerine uzak olduğu için okuma yazma öğrenemeyen kadınların ilk derslerindeki heyecanı dikkat çekti.

    “BÜYÜK TALEP VAR YETİŞEMİYORUZ”

    Derslere talebin çok olmasının kendilerini mutlu ettiğini ve vatandaşların okuma yazma öğrenmeleri için  ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren sınıf öğretmeni Ayten Mutlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşlerinin okuma yazma seferberliği başlatmış olmalarına çok büyük gurur duyuyorum. Projede yer aldığım için kendimi de şanslı sayıyorum. Çok heyecanlı ve mutlu oluyorlar. Bir şeyi başarmanın hazzını yaşıyorlar, o hazzı bende yaşıyorum. İnanın hiç sağlık problemleri falan kalmıyor. Gerçekten büyük bir talep oldu yetişemiyoruz baya kayıtlar doldu taştı. Hepsine başarılar diliyorum özveriyle çalışmalarını istiyorum” dedi.

    “CUMHURBAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN”

    Küçük yaştan beri okuma yazma öğrenmek istediğini ancak okuyamadığını dile getiren Hamdiye Doğru da, “Biz küçükken kız çocuklarını okutmuyorlardı memlekette erkekleri okutuyorlardı. Çok istedim çok heveslendim. Şimdi Cumhurbaşkanımız ve eşinden Allah razı olsun. Okuma yazma fırsatı verdiler. Geliyoruz ama bize az geliyor 4 5 gün olsun. Mesela kanser hastasıyım ben kemoterapiye, hastaneye gidiyorum. Okumam yazmam yok, doğru dürüst göstermiyorlar. Biri gösteriyor, biri göstermiyor. Çok hevesliyim şu anda titriyorum” diye konuştu.

    “FRANSA’YA DA ÖĞRETMEN GÖNDERSİN”

    Uzun yıllar Fransa’da yaşadığını ancak ne Fransızcayı ne de Türkçe’ yi öğrenemediğini ifade eden Emine Altıntop ise duygularını şu şekilde dile getirdi: “Çocukluğumdan beri çok hevesim vardı. Köyümüzde okul yoktu evlendim Fransa’ya gittim. 40 senedir oradayım o kadar emeğim vardı ama öğrenemedim. Yaşım 76 benim gibi 40-50 kişi var öğretmen istiyoruz. Fransa’da kadınları okutuyorlar ama öğrenemiyorlar. Türk öğretmen istiyor kadınlar Türkçe öğrenmek için olursa çok memnun oluruz”

    “ÇOK HEYECANLIYIM, KONUŞAMIYORUM”

    Okum yazma öğreneceği için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Tülay Koçak ise, “7 yaşındaydım okula gittim kaydım yok diye öğretmen okuldan kovdu babam da sinirlendi okula vermedi. Çok heyecanlıyım, duyguluyum, konuşamıyorum bile “dedi.

    300 SAATLİK EĞİTİMLE İLKOKUL DİPLOMASI

    Aralarında ilk kez kalem tutan kadınların yer aldığı derslerde 76 yaşından 20 yaşına kadar pek çok kadın öğrenci bulunuyor. Derslerde harfleri öğrenmeye başlayan kadınlar, sesleri de ayırt ederek okumalar yapmaya çalışıyor. Merkezde günde 2 gruba eğitim verilirken okuma yazma bilmeyen vatandaşlar aldıkları 300 saatlik eğitimi başarıyla tamamlamalarının ardından İlkokul diplomasına sahip oluyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir