• OKUMANIN İZİNDELER

    Küçükçekmece Belediyesi’nin okul söyleşileri kapsamında düzenlediği ‘Okumanın İzinde’ programının konuğu şair Şakir Kurtulmuş oldu.

  • Şehit Mehmet Güder Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle buluşan Kurtulmuş, okumanın önemini anlattı.

    ‘KİTAP BOŞ VAKTİNİZİ GEÇİREBİLECEĞİNİZ BİR İŞ DEĞİLDİR’

    Okumanın önemini gençlerle paylaşan Kurtulmuş; “Gençler, ileriye dönük planları gerçekleştirmek ve başarılı olmak için mutlaka daha çok okumalısınız. Daha çok okumak, sizlerin kültürel donanımına sahip olmanızda büyük katkı sağlayacaktır. Özellikle okumayı önemli bir uğraş olarak görün. Boş vakitlerinizi geçireceğiniz bir iş olarak görmeyin. Kitap vakitlerinizi değerlendirebileceğiniz önemli bir uğraştır. Boş vakitlerinizde okuduğunuz kitaptan bir şey anlamazsınız. Ama kitap okumak için okuduğunuz zaman işte o size bir şey kazandırır, sizi hedeflerinize götürür ve ufkunuzu genişletir” dedi.

    “GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN, GELECEĞİNİ DE BİLEMEZ’’

    Okumanın tarihteki öneminden de bahseden Kurtulmuş; “Bizim medeniyetimiz öyle güçlü bir medeniyettir ki tarihinizi iyi bilmeniz gerekiyor. Tarihini okumayan insan kendisini bilemez. Tarihinize ilgi duyun. Tarihe ne kadar meraklı olursanız o kadar çok geleceğe doğru kendinize yatırım yapmış olursunuz. Geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez. Bunun için de biz geçmişimizi öğrenmek zorundayız. Savaşa giderken yanında kitap götüren padişahların yetiştirdiği nesilleriz. Onun için onlara layık olabilmeye, onların yetiştirdiği onların ektiği tohumların büyümesine imkânlar hazırlamamız lazım. İşte bunun için okumalıyız. Kâtip Çelebi mum ışığında başladığı gece okumalarını, güneş doğuncaya kadar sürdürüyordu’’ diye konuştu.

    Kurtulmuş, sorularını doğru cevaplandıran öğrencilere ise dergi ve şiir kitapları hediye etti. Söyleşi programının sonunda ise, Şehit Mehmet Güder Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Beklan Emre Özdemir, Kurtulmuş’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir