• ORTAKÖY BÖREK FESTİVALİ BAŞLIYOR

    Silivrili kadınların birbirinden lezzetli böreklerini yarıştırdıkları, Silivri Belediyesi Ortaköy Börek Festivali 7 Mayıs’ta yapılacak.

  • Silivri Belediyesi, bu yıl 8.’si yapılacak Ortaköy Börek Festivali için tüm hazırlıklarını tamamladı. Silivrili kadınların birbirinden lezzetli böreklerini yarıştırdıkları festivalde bu yıl da tepsiler dostluk için açılacak.

    MÜBADİLLER ARASI GÖNÜL KÖPRÜSÜ

    Festival kapsamında Büyük Mübadele Derneği’nin, Türk-Yunan Nüfus Mübadelesinin 94. Yıldönümü kutlamaları da gerçekleşecek. Yunanistan’dan gelecek konukların da yer alacağı festivalde, Mübadele Derneği’nin halk oyunları gösterisi ve Mübadele Vakfı üyelerinin koro konseri sahnelenerek, kültürler arası diyalog yaşanacak.

    HER KATILIMCIYA KÜÇÜK EV ALETİ HEDİYE EDİLECEK

    8.Ortaköy Börek Festivali’nde En İyi Börek Yarışması gerçekleştirilecek. En lezzetli böreği yapan ilk üç tepsinin belirleneceği yarışmada dereceye giren birinciye 1000 TL, ikinciye 500 TL, üçüncüye 250 TL hediye çeki armağan edilecek. Katılan tüm yarışmacılara küçük ev aletleri hediye edilecek.

    ÖZGÜN SİLİVRİLİLERLE BULUŞACAK

    Festival 10.00’da böreklerin teslim edilmesiyle başlayacak. Jüri değerlendirmeleriyle devam edecek festivalin sahne programında ise halk oyunu gösterileri ve koro konseri yer alacak. Gecenin finalinde ise Özgün Silivrililerle buluşarak, en sevilen şarkılarını Ortaköy’de seslendirecek.

    ÜCRETSİZ ARAÇ KALDIRILACAK

    7 Mayıs Pazar Günü 15.00’ten itibaren Ortaköy Börek Festivali için Özel İdare İş Merkezi önünden ücretsiz araçlar kaldırılacak.

    ORTAKÖY BÖREK FESTİVALİ PROGRAMI

    10.00 – 15.00 / Börek Kabulü

    15.00 / Jüri Değerlendirme Başlangıcı

    17.30 / Börek İkramı

    18.00 / Sahnede Yarışma Sonuçlarının açıklanması

    18.15 Büyük Mübadele Derneği Halk Oyunları Gösterisi

    19.15 / Mübadele Vakfı Korosu Konseri

    20.00 / Özgün Konseri

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir