• ÖZEL ÇOCUKLARIN MÜTHİŞ PROJELERİ

    Avcılar Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin engellerini aşmış özel çocukları müthiş projelere imza attı. TÜBİTAK'ın ülke genelinde başlatmış olduğu bilim fuarları devam ediyor. Bu seferki adres ise Avcılar’dı.

  • Avcılar’da 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı büyük bir ilgiyle karşılandı. TÜBİTAK ve Avcılar Özel Eğitim Uygulama Merkezi işbirliği ile gerçekleşen fuarın açılışını Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli kurdele keserek yaptı. Daha sonra birbirinden güzel ve ilginç projelerin yer aldığı sergi alanını gezen Başkan Toprak, özel öğrencilerin hazırladığı el emeği olan birbirinden güzel olan eşyaları inceleyerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.

    Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin amacı; özel eğitime muhtaç, öğretilebilir düzeydeki zihinsel engelli bireylerin, performans, yetenek ve bireysel özelliklerini dikkate alarak; toplumla barışık, sosyal olarak uyumlu ve kendi ayakları üzerinde durabilen, özel eğitim gerektiren bireylerin, toplum içindeki rollerini gerçekleştiren, başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, işbirliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, üretici ve mutlu bir vatandaş olabilmelerini sağlamak konusunda destek vermek olarak tanımlanıyor.

    Özel öğrencilerin hazırladığı projeleri takdir ederek, TUBİTAK’ın ülke çapında gerçekleştirdiği bilim fuarlarının önemine dikkat çeken Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “TÜBİTAK’ın ülke genelinde başlatmış olduğu bilim fuarları geleceğin bilim adamlarının yetişmesine ön ayak olmaktadır. Özel Öğrencilerimizin projelerini görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Bu fuarın çocuklarımızın bilime olan ilgilerini arttırmak, ufuklarını genişletmek, hayal güçlerini gerçek hayata uyarlayarak yeni projeler gerçekleştirmelerine olanak sağlaması açısından çok faydalı buluyorum. Proje sergisinde emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum.” ifadelerini kullanarak çocuklarla birlikte neşeli anlar yaşadı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir