ALTIN 2.234,27-0,40%
BITCOIN 2061680-5,47%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

PAZARCIDAN İMAMOĞLU’NA: ARTIK GELİN DAAA!

PAZARCIDAN İMAMOĞLU’NA: ARTIK GELİN DAAA!

ABONE OL
17 Şubat 2019 17:49
PAZARCIDAN İMAMOĞLU’NA: ARTIK GELİN DAAA!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu turuna, kendisine sosyal medya hesapları üzerinden ulaşıp, ”Artık gelin daaaa” şeklinde çağrı yapan esnaf Abdülsamet Şentürk’ü ziyaret ederek başladı. Ardından Sümer Mahallesi’ndeki semt pazarında seçim turuna çıkan İmamoğlu’na ilgi büyük oldu. Adem Balyemez adındaki pazarcının, ”Baba, hoş geldin baba. Kurtuluş sende baba. Baba, sen bizi kurtar. Seni seviyoruz baba” şeklinde bağırıp, İmamoğlu’na sarılması renkli anların yaşanmasına neden oldu. Pazarda, gazetecilerin soruların da yanıtlayan İmamoğlu, ”Siz esnafa ya da pazarcıya suçlu gözüyle bakarak ya da palyatif (geçici) bir takım çözümlerle gıda erişimin savunamazsınız. Bu sadece 10-20 gün giden bir yöntem olur. Biz tam tersine kalıcı ve ülkeye mesaj veren çok değerli işler yapacağız” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu’ndaki seçim turuna, kendisine sosyal medya hesapları üzerinden ulaşıp, ”Artık gelin daaaa” şeklinde çağrı yapan Abdülsamet Şentürk adlı esnafın dükkanını ziyaret ederek başladı. Şentürk ve babası İsmail Şentürk ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren İmamoğlu, daha sonra yol üzerindeki kahveye girdi. Kahvede oyun oynayan vatandaşlara şans dileyen İmamoğlu’na, okey oynayan bir grup tarafından ”4’ncü” olması daveti yapıldı. İmamoğlu, gruptakilere, ”Seçimden sonra” diyerek esprili bir yanıt verdi.

”Temel sorun, olmayan üretim”

Daha sonra Sümer Mahallesi’ndeki semt pazarına geçen İmamoğlu, ilk olarak gazetecilerin hayat pahalılığı üzerine sordukları soruları yanıtladı. İmamoğlu, soruları, ”Siz, esnafa ya da pazarcıya suçlu gözüyle bakarak ya da palyatif (geçici) bir takım çözümlerle gıda erişimin savunamazsınız. Bu sadece 10-20 gün giden bir yöntem olur. Biz tam tersine kalıcı ve ülkeye mesaj veren çok değerli işler yapacağız. Bu süreç zaten hem üretimi, kaliteyi artıracak. Üretim artınca zaten fiyatlar düşmüş olacak. Türkiye’nin temel sorunu tarımda üretim yok.
Biz, tam tersine kalıcı ve ülkeye mesaj veren çok değerli işler yapacağız. Bu süreç zaten hem üretimi, kaliteyi artıracak. Üretim artınca zaten fiyatlar düşmüş olacak” şeklinde yanıtladı.

İmamoğlu, bir gazetecinin, Kartal’daki bina faciasında hayatını kaybeden vatandaşların cenaze törenşerinde CHP’den tek bir kişinin olduğu yönündeki iddialarla ilgili soruna ise ”Yani insanların alnına mı bakıyorlar. Ben cenazedeydim, Sayın Hamzaçebi cenazedeydi, genel başkan yardımcımız cenazedeydi. Milletvekilimiz Turan Aydoğan cenazedeydi. Dolayısıyla daha çok isim sayabilirim ama tek bir CHP’li vardı demek hoş değil. Ama şunu biliyorum. O cenazede tam 45 dakika geç namaz kıldık. Niye kıldığımızın cevabını versinler” yanıtını verdi.

Bebekli annelere özel ilgi

Ardından pazar turuna çıkan İmamoğlu, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Adem Balyemez adındaki balıkçının, ”Baba, hoş geldin baba. Kurtuluş sende baba. Baba, sen bizi kurtar. Seni seviyoruz baba” şeklinde bağırıp, İmamoğlu’na sarılması renkli anların yaşanmasına neden oldu. Bebek arabalarıyla pazara gelen annelerle özel olarak ilgilenen İmamoğlu, annelere yönelik projeleriyle ilgili bilgiler verdi. HDP seçmeni olduğunu belirten bazı vatandaşlar ve pazarcı esnafı, kendilerine ”terörist” denilmesinden duydukları rahatsızlıkları İmamoğlu’na iletti. İmamoğlu, ”Onların gözünde tüm Türkiye ‘terörist’ oldu” diyen vatandaşların rahatsızlıklarına, ”Bana da dediler. Rahat olun. Ben aldırmıyorum. Siz de aldırmayın” şeklinde yanıt verdi. İmamoğlu, pazar turunun ardından, Zeytinburnu Gökalp Mahallesi’nde açılan seçim koordinasyon merkezinin açılışında, kalabalık ve çoşkulu bir kitleye konuşma yaptı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: