ALTIN 2.246,340,14%
BITCOIN 2117437-4,15%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

PEYGAMBER SEVGİSİYLE DOLDU TAŞTI

PEYGAMBER SEVGİSİYLE DOLDU TAŞTI

ABONE OL
21 Nisan 2017 10:21
PEYGAMBER SEVGİSİYLE DOLDU TAŞTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen programa, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel ve ilçe protokolü  katıldı.

İstiklal Marşı’nın ardından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Küçükçekmece Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu mini bir konser verdi. Programda sahne alan İlahi Sanatçısı Sami Özer’de söylediği ilahilerle kulakların pasını sildi.

“HZ. PEYGAMBER ‘EMİN’ SIFATIYLA YENİ BİR TOPLUM İNŞA ETTİ”

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl ki temasının ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ olduğunu ifade ederek, “Hz. Muhammed gelmeden önce insanlar birbirine güvenini kaybetmiş, güven ortamı kalmamıştı. Kişinin kardeşleri tarafından canı heder ediliyor, kız evlatları diri diri toprağa gömülüyordu. Böyle bir dönemde, Allah’ın emin belde kıldığı Mekke’de emin olarak gönderdiği şanlı Nebi, ilahi mesajla geldiği vahşet toplumundan, bir medeniyet toplumu inşa etti. Onun elindeki en büyük argüman sahip olduğu emin olma sıfatıydı. Bugün de maalesef dünyada yüksek seviyede bir güven bunalımı yaşanıyor. 15 Temmuz’dan sonra insanların vicdanları yaralanmıştır. Çünkü, ülkemizde dine ve dindarlara olan güveni sarsmak için harekete geçilmiştir. Kutlu Doğum Haftası’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, İslam alemine güven, barış, ve kardeşlik getirmesini diliyorum” diye konuştu. Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya da Hz. Muhammed (SAV)’i andığı konuşmasında, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

“KUTLU DOĞUM, İSLAM COĞRAFYASINDA BARIŞA VESİLE OLSUN”

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu ise Hz. Peygambere Salât-ü Selam getirerek başladığı konuşmasında, “Hz. Peygamber’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümünde sizleri bu meydanda ağırlamaktan gurur duyuyoruz. İslam coğrafyasında ne yazık ki kan ve gözyaşı var. Aramızdaki mezhep savaşlarını bitiremedik. Doğu Türkistan’da hala adlarımız ve başörtülerimiz yasaklanıyor. Allah’a şükürler olsun ki, bugün ülkemizde bağımsız olarak adlarımızı ve örtülerimizi inançlarımızı yaşayabiliyoruz. Sebep olanlardan Allah razı olsun. Bugün Kudüs’ü özgürce gidip ziyaret edemiyoruz. Çünkü işgal altında. Diğer kentlerimiz Bağdat da Şam da yeni istilalar altında. Gönül istiyor ki o topraklara özgürce gidebilelim. Diliyoruz ki İslam coğrafyasında barış, kardeşlik ve hasret kaldığımız güzelliği bulalım. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

KÜÇÜKÇEKMECE MÜFTÜLÜĞÜ 20 KİŞİYİ UMRE’YE GÖNDERİYOR

Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel, Peygamber Efendimiz (SAV)’in 14 asır önce insanlığı yeniden diriltmek için gönderildiğine dikkat çekerek, Kutlu Doğum ikliminin İslam alemine yeniden barış ve huzur getirmesini temenni etti. Programda Küçükçekmece Müftülüğü tarafından Umre’ye gönderilecek 20 kişi de çekilen kura ile belirlendi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: