• PROJELERİNİ ANLATTI

    Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sivas'ı ziyaret etti.

  • Yerel ilişkileri geliştirmek ve Sivas kültürünü daha iyi tanımak amacıyla belediye heyeti ile Sivas’a hareket eden Başkan İmamoğlu, Sivas Valisi Davut Gül ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın başta olmak üzere birçok önemli kuruma ziyarette bulundu, Beylikdüzü ve projeler hakkında bilgi verdi.

    Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu, Başkan Yardımcısı Leyla Ünver ve belediye meclis üyeleri hafta sonu Sivas’taydı. Ziyaretler kapsamında Vali Davut Gül’ü ve Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyaret eden Başkan İmamoğlu ve heyeti, hem Beylikdüzü hakkında bilgi verdi hem de Başkan Aydın’dan Sivas hakkında bilgi aldı. Aydın, ziyaretten dolayı teşekkür ederek CHP’li bir belediye başkanının ziyaretinden ötürü memnun olduğunu ifade etti.Vali Gül’ü makamında ziyaret eden Başkan İmamoğlu ve heyeti, Sivas’a kültürel bir gezi düzenlediklerini, meclis üyesi iş adamlarının da Sivas’ın potansiyelini yerinde gördüğünü vurgulayarak gezi programları kapsamında Sivas CHP İl Başkanı Ulaş Karasu da dahil il protokolüne çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ziyaretin sonunda İmamoğlu Vali Gül’e Beylikdüzü’nü anlatan çeşitli hediyeler takdim etti. Vali Gül de İmamoğlu’na Sivas Valiliği’nin bulunduğu rölyefi hediye etti. Sivas’ın tarih boyu önemini yitirmeyen güzide bir il olduğunu söyleyen Gül, ilde termalden kış turizmine kadar pek çok gezip görülebilecek yer olduğunu dile getirdi.

     Sivas Kongresi Müzesini Hayranlıkla Gezdi

    Cumhuriyet Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen’e misafir olan İmamoğlu, kendilerine hediyelerini takdim etti. İmamoğlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Zeki Özdemir’i de makamında ziyaret etti. Sivas’taki resmi ziyaretlerine devam eden İmamoğlu konuk olduğu Vizyon 58 TV’de Beylikdüzü’nde yürüttüğü faaliyetleri, tüm hemşehrileri adına Sivaslılarla paylaştı. Sivas Ali Baba Cemevi’ne de uğrayan İmamoğlu, hem vatandaşlarla sohbet etti hem de yönetim kurulu ile vakit geçirdi, bir yandan da cemevini gezdi. Sivas Kongresi Müzesi’ni hayranlıkla gezen Başkan İmamoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Cumhuriyetin temelini “Tek tepe, tek kurşun kalıncaya kadar mücadele yahut da; ya istiklal ya ölüm” dedikleri Sivas Kongresi çok mühim. Sivas ve Sivaslıların gurur duyduğu, bizim de burada bulunup bu ortamı hissetmekten onur duyduğumuz, ülkemizin her köşesinden gelip üç ayı aşkın süre burada milli birlik ve beraberliğimizi vurgulayarak TBMM’nin temellerini atan başta Mustafa Kemal Atatürk ve tüm ecdadımızı rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz.” diye konuştu.

    sivas-kongresi-muzesi

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir