• ROMANLAR BALIĞA DOYDU

    Balık Festivali’nde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mimarsinan Poyraz Sokak’ta uzun yıllardır yaşamlarını sürdüren Roman vatandaşların örnek bir kentsel dönüşüm projesi ile yerlerinden edilmeden daha çağdaş koşullarda yaşamlarını sürdüreceklerini açıkladı.

  • Büyükçekmece’de her yıl düzenlenen geleneksel Balık Festivali bu yılda Mimarsinan Mahallesi Poyraz Sokak’ta gerçekleşti.

    Festivale CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Marmara Roman Federasyonu Başkanı Sinan Karaca Öztürk, belediye meclis üyeleri, roman dernekleri temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı.

    Festival’de konuşan Başkan Akgün, Mimarsinan’ın bir balıkçı kasabası olarak tanındığını ve burada her yıl yapılan balık festivalinin çok doğru bir iş olduğunu belirterek; “Siz burada bir balık şenliği başlattınız ve bu şenlik bu sene de devam ediyor. Bunun çok doğru bir iş olduğunu gördük. Daha güzel şeyler yapmak için Marmara Roman Federasyonu, dernek başkanları ve Büyükçekmece Belediye olarak gelecek yıl burada daha iyisini, daha güzelini yapmak için bugünden çalışmalara başlayacağız. Gelecek yıl Mimarsinan Roman Mahallesinde özellikle Poyraz Sokak ve Cumhuriyet Caddesi’nde böyle bir balık festivali düşünüyoruz. Sanatçısı olacak, sizin temsilciniz olan CHP Milletvekili Özcan Purçu olacak, Avrupa Konseyi’nden Romanya’dan misafirlerimiz de olacak” diye konuştu.

    Türkiye’de örnek kentsel dönüşüm projesi

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mimarsinan Poyraz Sokak’ta uzun yıllardır Romanların yaşadığı bölgede örnek bir kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirileceğini belirterek, proje hayata geçirildiğinde hiç kimsenin yerinden yurdundan edilmeyeceğini sözlerine ekledi.

    CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Büyükçekmece Belediyesi’nin Roman vatandaşlar için hazırladığı kentsel dönüşüm projesini en başından beri yakından takip ettiğini belirterek, projenin tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğinin altını çizdi. Yapılan konuşmaların ardından davetlilere balık ekmek ikram edildi. Ardından mahalle sakini Romanlar gönüllerinde eğlendi.

    _1430104

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir