• Sabit Semiz Mübadillerin yeni başkanı oldu

    Büyük Mübadele Derneği olağan ikinci kongresini yapıldı. Kongrede Büyük Mübadele Derneği Başkan Yardımcısı Sabit Semiz tek liste ile derneğin yeni başkanı oldu

  • Büyük Mübadele Derneğinin başkanlığını yürüten Nergis Şahin Eteke dört yıldan beri başarı ile yürüttüğü dernekte, aday olmayarak başkan yardımcığını yapan ve derneğin tüm yükünü kaldıran Başkan Yardımcısı Sabit Semiz’e devrettiğini söyledi.

    Derneği kurulumundan bu yana bütün faaliyetlerinde üyelerin sahip çıktığını, yanlarında olduklarını ve güç verdiğini söyleyen Eteke,” Dört yıldan bu yana gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızda büyük desteklerini esirgemeyen Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e, Çatalca Belediye Başkanımız Cem Kara’ya, Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’a çok teşekkür ediyorum. Derneğimizin bu kadar yol kat etmesinde büyük destekleri var sağ olsunlar, var olsunlar. Yönetim kurulu başkanı arkadaşım Sabit Semiz ve yönetim kurulu üyelerimize sonsuz başarılar diliyorum. Her zaman onlar ile birlikte olarak destek olmaya devam edeceğim ” dedi.

    Derneğin olağan ikinci kongresini tamamlanmasından sonra başkan seçilen Büyük Mübadele Derneği Başkanı Sabit Semiz “Derneğimizin kurucu üyesi ve seçilmiş ilk başkanı olan Nergis Şahin Eteke ile yönetim kurulu üyelerine de aynı içtenlikle teşekkürü bir borç bilirim. Geride bıraktığımız dört yılda kendisiyle büyük işlere imza attık. Bugünden sonra da birlikte, kol kola yürüyeceğimizden emin olabilirsiniz” diye konuştu.

    Hala büyümekte olan bir dernek olduklarını dile getiren Semiz,”  Önümüzdeki süreçte ilkokuldan üniversiteye kadar tüm kademelerdeki mübadil öğrencilerimizin maddi ve manevi olarak yanlarında olacak, elimizi uzatacağız. Pırıl pırıl kalplere mübadelenin anlamını, mübadil olmanın ne demek olduğunu hissettireceğiz. Bildiğiniz üzere derneğimiz bünyesinde Yunanca ve dans kursları uzun bir süre devam etti. Bu kurslar önümüzdeki dönemde de, katılımcı sayıları artarak devam edecektir. Bu kurslar özellikle dans kursları zaman içerisinde kendi ekibini oluşturacak ve her yıl olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da yurt içi ve yurt dışında katılımcı olacağımız festivallerde derneğimizi temsil edeceklerdir” dedi.

    Günümüzde sivil toplum kuruluşlarının  yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde hareket etmekte olduğunu dile getiren Semiz,”  Bizler de yerel yöneticilerimizle uyum içinde çalışarak onlara destek olacağız. Kurduğumuz sağlıklı ve dostluk seviyesindeki ilişkilerimize güvenerek onların da bizlere destek vereceğini söyleyebilirim. Bu noktada bizlerden geçtiğimiz dört yıl içerisinde desteklerini esirgemeyen Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e, Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’a ve Çatalca Belediye Başkanımız Cem Kara’ya ve ayrıca ekiplerine, kültür müdürlüklerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugünden sonra da birlikte yürüyeceğimizi biliyor, uyuma, işbirliğine inanıyoruz” diye konuştu.

    Avrupa Birliği Projeleri konusunda da belediyeler ile birlikte çalışmaları planladıklarını belirten Semiz,”  Yalnızca Türkiye’de değil uluslararası düzeyde de adımızı duyurarak güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Uluslararası alanda gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz, çalışmaları bir süredir devam eden bir de mübadele konulu tiyatro projemiz olduğundan sizleri de haberdar etmek isterim. Konuşmamı sona erdirmeden önce sizlere bir de müjde vermek istiyorum. Mübadele’nin 100. Yıldönümü adına sizlerle birlikte gerçekleştireceğimiz büyük bir mektup projesinin son çalışmalarını yapmaktayız. Bu uluslararası projenin detaylarını da sizlerle önümüzdeki günlerde paylaşacağız” dedi.

    Kongrede kendilerini yalnız bırakmayan dernek üyelerine teşekkür eden Semiz,” Büyükçekmece Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahir Ereke ‘ye, Büyükçekmece CHP ilçe başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak’a, önceki dönem CHP milletvekili adayı Ali Ulvi Gökbulak’a, CHP Çatalca Belediye Meclis üyesi Eski yönetim kurulu üyemiz Erhan Güzel’le AKP Büyükçekmece meclis üyesi Tamer Canbaz’a, Çatalca CHP Meclis üyesi Belgin Tezer’e BÜSTKİD genel sekreteri TC Gülbin Saracoglu Serdengeçti’ye, derneğimizin önceki başkanı Nergis Şahin Eteke’ye ve yönetim kuruluna şimdiye kadar verdikleri emekler, çalışmalar için ve ayrıca da bugün kongremizdeki destekleri için, ayrıca üyelerimizin kongreye ulaşımını sağlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a ve Çatalca Travel’ın sahibi Selim Aras’a da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

    Semiz,” Konuşmamı sonlandırırken şunu söylemek isterim ki, büyük mübadil Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi, bizler bu ülke için kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıyız ve bu hatırayı yaşatmak bizim boynumuzun borcudur. Bu sözü hatırlayınız, hatırlatınız. Çünkü unutmayalım ki, bizler memleketi hafızalarında yaşayabilen yegâne insanlarız. Kongremize katılmanızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum “dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir