• Sadık Gürbüz Ankara’da!

    Halk müziğimizin yaşayan en önemli temsilcilerinden usta sanatçı Sadık Gürbüz uzun bir aranın ardından Ankaralı müzikseverlerle buluşuyor.

  • Genç neslin “Kardeş Payı” dizisinin “Şerif Abi”si olarak tanıdığı sanatçı, 21 Mart Çarşamba akşamı saat 20:00’de Ankara Sanat Tiyatrosu’nun muhteşem akustiğinde vereceği konser ile kaçırılmaz bir geceye imza atıyor. Atölye Kültür Sanat organizasyonu ve Yeni Yeni Şeyler medya sponsorluğunda gerçekleşecek olan konserin biletleri Biletix üzerinden temin edilebiliyor.

    1974 yılından beri profesyonel olarak müzik çalışmalarını sürdüren usta isim, hem yaptığı besteler hem de seslendirdiği türküler ile müzik dünyasında kendine önemli bir yer edindi. Sadık Gürbüz’ün müzikal yolculuğunun ilk adımının Pir Sultan Abdal’ın şiirlerine yaptığı besteler olması, onun temel dayanağının şiirler olduğunu ortaya koymaktadır. Ancak bu şiirleri besteleme şekline bakıldığında, müziğindeki ikinci kaynağın da türküler olduğu açık bir şekilde görülecektir.

    Sadık Gürbüz’ün albümlerinde dikkati çeken ilk özellik, batılı anlamdaki düzenlemeleridir. Hem bestelerinde hem de seslendirdiği türkülerde başvurduğu yöntem itibariyle, birçok sanatçıya yol açtığı söylenebilir. Türküleri tek enstrümanla seslendirme gibi “tutuculuğun” hüküm sürdüğü bir dönemde sanatçı hem albümlerinde yorumladığı türkülerde hem de bestelerinde piyanodan flüte, basgitardan kavala ve hatta kemana varıncaya dek farklı enstrümanları kullanma cesaretinde bulunmuştur. Ancak altyapıdaki bu modernliğe rağmen türküleri türkü gibi okumaktan hiçbir zaman uzaklaşmamıştır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir