• SAĞLIK ÇALIŞANLARI BULUŞTU

    Esenyurt Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Esenyurt nikâh sarayında sağlık çalışanları için özel bir gece düzenledi. Düzenlenen geceye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, sağlık çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı. 

  • Esenyurt Belediyesinin sağlık alanında yaptığı çalışmaları anlatan video gösterimi ile başlayan gece halk oyunları gösterisi ile devam etti. Ardından protokol konuşmaları yapılarak en emektar ve en genç hekimlere çalışmalarından dolayı Bakan Müezzinoğlu tarafından plaket verildi.

    Açılış konuşmasını Esenyurt İlçe Sağlık Müdürü Hülya Sönmez yaptı. Sönmez ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu söz aldı.

    “15 tane aile sağlığı merkezimiz de yapılmakta”

    İlçede sağlık alanında eksiklerin olduğunu vurgulayan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da, “Toplum sağlığı merkezimizi veremle savaş dispanserimiz var. 20 tane aile sağlığı merkezimizi Esenyurt Belediyesi olarak yaptık.  15 tane aile sağlığı merkezimizde yapılmakta. Tek sağlık ocağının olduğu 4 tane hemşirenin olduğu bir Esenyurt ’tan salonlara sığmayacak kadar sağlık çalışanımızın olduğu bir Esenyurt’a kavuşmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Devlet hastanemizin içinde termal suyu olmak ile beraber 500 yataklı hastane haline getiriliyor ” dedi.

    Başkan Kadıoğlu’nun konuşması ardından Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci söz alarak, “ Esenyurt’a bir hizmet yapılması gerektiği zaman belediye başkanımız canla başla bu hizmeti hayata geçirmek için çaba gösteriyor. Bu hizmetleri yaparken her zaman birlik ve beraberlik içinde çalışarak vatandaşımıza, inşallah daha iyi hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Tüm sağlık çalışanlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

    Bakan Müezzinoğlu konuşmasında rastgele eczaneden ilaç alıp kullanan vatandaşlara uyarılarda bulundu ve bilinçli ilaç kullanımı ile ilgili kampanyalar yapılacağını duyurdu.

    “Manavdan bir torba meyve alıyormuş gibi kullanılmaz”

    Bilinçsiz bir şekilde ilaç kullanan vatandaşların olduğuna belirten Bakan Müezzinoğlu, “Hemen bir eczaneye gidelim, bana şu antibiyotikten ver diyerek manavdan bir torba meyve alıyormuş gibi, eve gittiğimizde bir tane portakal yiyoruz diyerek ilaç kullanılmaz. Bu alanda sosyal güvenlik kurumu olarak önümüzdeki günlerde akıllı ilaç kullanımı, bilinçli sağlık tüketimi ile ilgili yaygın kampanyalar ile kamuoyu bilinçlendirmesini sizler ile birlikte daha iyi yapacağız.  Sağlık çalışanına olan şiddet yüreğimizi kanatıyor, mesleki onurumuzu zedeliyor. İnsanlık duruşumuzu zora sokuyor. Bu anlamda geniş kampanya ve toplumsal bilinçlendirmeler ile birlikte yasal düzenlemelerle çok daha iyi noktalara geleceğiz” diye konuştu.

    Konuşmalar sonunda Türk Halk Müziğinin sevilen sesi Mustafa Keser sahne aldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir