• SAĞLIK İÇİN YÜRÜYÜN

    Küçükçekmece Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi  işbirliğiyle “Dünya Kalp Günü” kapsamında yürüyüş düzenlendi.

  • Kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla Menekşe Deresi Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen etkinliğe, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Mehmet Ertürk, Türk Kardiyoloji Derneği Gelecek Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol, Çekmece Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Emin Kalkan, sağlık görevlileri, vatandaşlar ve öğrenciler de katıldı. Etkinliğe eski milli futbolcu Ahmet Dursun da katılımıyla destek verdi.

    RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

    Sağlıklı bir yaşam için egzersize dikkat çekilen etkinlikte, protokol üyeleri ve katılımcılar yürüyüş yaparak ve bisiklete binerek renkli görüntüler oluşturdu. Alanda kurulan sağlık çadırlarında vatandaşların şeker, tansiyon ölçümleri yapılarak, EKG taraması gerçekleştirildi.

    Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, etkinliğin farkındalık oluşturmak adına çok önemli olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

    “KALBİMİZİ SEVMELİYİZ ÇÜNKÜ İÇİNDE SEVDİKLERİMİZ VAR”

    Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, kalp sağlığına dikkat çektiği konuşmasında, “Kalbimizi korumamız gerekiyor çünkü onun içinde sevdiklerimiz var. Kalp sağlığı çoğumuzun ihmal ettiği bir konu. Günümüz dünyası bizi gittikçe hareketsizliğe sevk ediyor. Ne yapıp edip birbirimize daha hareketli bir yaşamı daha renkli göstermenin yollarını bulmalıyız. Daha fazla hareket etmeliyiz. Beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirmeliyiz. Ancak kalp sağlığında dikkat edilmeyen bir yön daha var. Daha çok seven bir kalbin, kötü düşüncelerle kalbini karartmayan bir anlayışın kalbe destek olacağını düşünüyorum. İstanbul’da kalp sağlığı dendiğinde akla gelen ilçemizde hizmet veren Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’dir. Emeği geçen tüm yöneticilerimize ve sağlık personelimize teşekkür ederim” dedi.

    “KALP SAĞLIĞI İÇİN EGZERSİZ ŞART”

    Çekmece Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Emin Kalkan, kalp sağlığı için egzersizin önemine dikkat çektiği konuşmasında, egzersizin var olan hastalıkları iyileştirmede önemli bir yerinin olduğunu söyledi.

    KARDİYOLOJİ DERNEĞİ BAŞKANI EROL’DAN KALP SAĞLIĞI İÇİN TAVSİYELER

    Türk Kardiyoloji Derneği Gelecek Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol ise “Bu etkinlikle amacımız kalp ve damar hastalıklarına dikkat çekmektir. Kalp durduğu zaman dünya duruyor. Kalp vücudun en ağır işçisidir. Siz uyursunuz o uyumaz. Hayati bir organ. Kalp- damar hastalıkları ülkemizde en başta gelen ölüm nedenlerinden biri. Kalp damar hastalıklarına baktığımızda yüzde 90’ı önlenebilir nedenlere bağlı olarak oluşuyor. Sigara içmek, kilo almak, hareketsizlik, kolestrol yüksekliği, stres bunların hepsi kalp -damar hastalığı riskimizi artırıyor. Sağlıklı beslenirsek, yürüyüş yapar, kilo almazsak kalp damar hastalıklarının önüne geçebiliriz. Çocukluk çağında yeme alışkanlıklarının oluşturulması gerekiyor. Sigara içmeyerek, yürüyüş yaparak onlara örnek olun. Akdeniz tarzı beslenme dediğimiz sebze ve meyveden yoğun beslenme tarzını çocukluk çağlarında onlara öğretmeliyiz” diye konuştu. Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Mehmet Ertürk etkinliğe destek veren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür etti. Programda katılımcılara, sağlıklı beslenme ve sigara bırakma eğitimleri de verildi. Plates eğitmeni eşliğinde ısınma ve esneme egzersizleri de katılımcılardan büyük ilgi görürken, Küçükçekmece Belediyesi tarafından vatandaşlara yeşil elma ikram edildi.

    dunya-kalp-gunu-4

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir