• SAĞLIKLA GÜLÜMSEDİLER

    Küçükçekmece Belediye Başkanı ve aynı zamanda diş hekimi olan Temel Karadeniz, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde dişçi koltuğuna oturarak, çocukların ağız ve diş taramasını gerçekleştirdi.

  • Başkan Karadeniz, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Diş Hekimliği Günü dolayısıyla meslektaşlarını ziyaret etti. Yeni açılan Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde dişçi koltuğuna oturan Başkan Temel Karadeniz, çocukların ağız ve diş taramasını gerçekleştirdi. Diş hekimlerinin de gününü kutlayan Temel Karadeniz, hastane personeliyle birlikte Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni dolaşarak, hastane hakkında bilgiler aldı. Karadeniz diş hekimlerine gül dağıttı. Temel Karadeniz’e Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu da eşlik etti.

    “MERKEZİMİZ HAYIRLI, UĞURLU OLSUN”

    Başkan Temel Karadeniz, “Diş hekimlerinin dilinden sadece diş hekimleri anlar. Diş hekimlerimizin günlerini kutluyorum. İlçemize hoş geldiniz diyorum. Yeni açılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde her şey düşünüldü. Tam kapsamlı bu merkezin ilçemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz Küçükçekmece Belediyesi olarak bugüne kadar binlerce çocuğun diş taramasını gerçekleştirdik. Biliyorsunuz Fatih Belediye Başkanımızla birlikte, İstanbul’da diş hekimi olan bir belediye başkanı da benim. Bu nedenle diş taraması bizim için çok önemli” diye konuştu. Program sonunda, Küçükçekmece Belediyesi tarafından diş bakım seti ve bitki çayı demleyici hediye edildi. Başkan Karadeniz ayrıca Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nin altında bulunan Diş Tedavi ve Protez Merkezi’ni de ziyaret etti. 

    HAYATA SAĞLIKLA GÜLÜMSEDİLER 

    Küçükçekmece Belediyesi, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nda ‘Hayata Sağlıkla Gülümse’ sloganı ile ise Cennet Mahallesi, Hürriyet Caddesi’nde 10 adımda sağlıklı dişlere  sahip  olmanın  püf noktalarının anlatıldığı ‘Beyaz Yol’ da oluşturuldu. Beyaz Yol’da sergilenen foto bloklarda ziyaretçilere ağız ve diş sağlığı için küçük ama önemli bilgilere yer verildi. Etkinlikte çeşitli okullardan öğrenciler sosyal farkındalık oluşturmak üzere kendi ürettikleri sloganların yer aldığı dövizlerle yürüdü. Proje kapsamında vatandaşlara diş sağlığı ile ilgili bilgilendirme yapıldı. 

    Küçükçekmece ilçesinde 2013 Nisan tarihinde başlayan ilköğretim öğrencilerinde ağız ve diş sağlığı tarama çalışmaları sonucu bugüne kadar toplam 100 okulda, 35 bin 332 öğrencinin ağız ve diş taraması gerçekleştirildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir