• SAĞLIKLI BESLENMENİN PÜF NOKTALARI

    Küçükçekmece Belediyesi sağlık söyleşileri kapsamında Küçükçekmeceli vatandaşlarla bir araya gelen Diyetisyen Emine Sezen, yeterli ve dengeli beslenme konusunda önemli bilgiler verdi. 

  • Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki söyleşiye katılan Sezen, yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığın temeli olduğunu söyledi.

    “BESLENME CANIMIZIN ÇEKTİĞİNİ YEMEK DEĞİLDİR”

    Emine Sezen, “Beslenme açlık duygusunu bastırmak ve canımızın çektiğini yemek değildir. Bilinçli yapılması gereken bir davranıştır. Besin öğelerini yeterli derecede almazsak yetersiz beslenme oluşur. Bu nedenle bütün yiyecek gruplarından dengeli bir şekilde almak gerekir” diyerek devam etti.

    “ŞEKERİ HAYATINIZDAN ÇIKARIN, TATLI YERİNE PEKMEZ YİYİN”

    Temel yedi besin grubundan da eşit miktarda ve fazla olmamak kaydıyla alınması gerektiğini belirten diyetisyen Sezen bunları, ‘Süt, Yoğurt, Et, Ekmek, Sebze, Meyve, Şeker’ olarak sıraladı. Şekeri hayatımızdan tamamen atmamız gerektiğini belirten Sezen, tatlılar yerine pekmez yenebileceğini ifade etti. Sezen, şekerin fazlasının insülin seviyesini ve dolayısıyla açlık hissini arttırarak fazla kalori alımına neden olduğunu söyledi.

    “YAŞLANDIKÇA DAHA AZ YEMEK YİYİN”

    İnsanın yaşlandıkça metabolizmasının da yavaşladığını kaydeden Sezen, “İçinizdeki şımarık çocuğu sevindirmeyin. Bol bol su için. Yaşlandıkça almanız gereken kalori miktarını azaltın. İlaçlar kalori içermez. Sadece iştah artırır. Siz dikkat edip az yemelisiniz. Bu ilaçların etkisi ise 3-4 gün sonra geçer” dedi. Diyetisyen Emine Sezen söyleşi sonunda Küçükçekmecelilerin sorularını yanıtladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir