• SAHİPSİZ DEĞİLLER

    İstanbul İtfaiyesi dört yılda yaklaşık 32 bin hayvanı mahsur kaldıkları yerden kurtardı. Veteriner Müdürlüğü 100 binin üzerinde sokak hayvanına sağlık taraması yaptı.

  • Büyükşehir Belediyesi hayatın her kademesinde vatandaşların her hizmetine koşarken hayvanlar içinde örnek projelerle sahip çıkıyor.

    Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü 6 adet bakımevi, 1 adet hayvan hastanesinde 80 Veteriner Hekim ve 425 personel ile il genelinde sahipsiz hayvanlarımıza yönelik hizmetlerini yürütüyor.  Sahipsiz hayvanlara her türlü tıbbi ve teknik donanım (CR Röntgen, Doppler, Ultrason vb.) kullanılıp ortopedik tedavileri gerçekleştiriliyor.  Osteosentez Üniteleri, Ağız ve Diş Sağlığı Üniteleri ile de hizmet veriliyor.

    Alınan sahipsiz hayvanlarımız kısırlaştırma ve tedavi işlemleri bittikten sonra, küpe ile işaretlenerek tekrar alındıkları ortama kanun gereği bırakılıyor. Sahipsiz hayvanlar kimliklendirilerek elektronik ortamda kayıt altına alınıyor.

    Engelli veya mağdur durumdaki hayvanlar ise bakımevlerimizde himayemiz altına alınıyor.  Ömürleri boyunca misafirimiz olan mağdur hayvanlarımızın, bahçeli yaşam alanlarında gerekli bakım, besleme ve tedavi ihtiyaçları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.

    Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü son bir yılda 26.528 kısırlaştırma, 59.789 tedavi, 43.565 adet aşılama işlemi uygulandı.  Ayrıca 34.008 sahipsiz hayvanımız mikroçip ile işaretlendi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir