• SANAT VE SANATÇI ÖZGÜR OLMALI

    Prof. Onur Bilge Kula, sanatın sınırlandırılamayacağını ve özgür olması gerektiğini belirterek; “Sanatçı, siyaset eliyle militanlaştırılırsa, ideolojik ve politik görevler yüklenirse sanat işlevsizleştirilir” diye konuştu.

  • Büyükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı “Sanat ve Türkiye’de Sanatın Durumu” konulu söyleşinin konuşmacısı Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Onur Bilge Kula oldu.

    Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’ndeki söyleşiye ilgi büyük oldu. Prof. Kula, sanat ve sanatçının mutlaka özgür olması gerektiğinin altını çizerek, her insanın özünde güzel olanı ve sanatsal olanı duyumsama özelliği olduğunu ancak sanatçılarda bu duyumsamanın çok daha derin olduğunu ifade etti. Bütün sanat dallarında asıl konunun insan olduğuna da vurgu yapan Prof. Onur Bilge Kula, sanatın sınırlandırılamayacağını ve özgür olması gerektiğini belirterek; “Sanatçı, siyaset eliyle militanlaştırılırsa, ideolojik ve politik görevler yüklenirse sanat işlevsizleştirilir” dedi.

    Prof. Kula, dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Söyleşinin sonunda Büyükçekmece CHP İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar ve Tarihçi – Yazar Sacide Bolcan, Prof. Dr. Onur Bilge Kula’ya teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim ettiler. Prof. Kula, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün kültür ve sanata gerçek anlamda önem veren bir belediye başkanı olduğunu belirterek, teşekkür etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir