• SAVUNMA FUARI KAPILARINI AÇTI

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu yıl 13'üncüsü düzenlenen IDEF 2017, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı açılışına katıldı.

  • Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’ni Türkiye’ye kazandıran Başkan Dr. Hasan Akgün, IDEF 2017 Fuarı’na katılan konukları tek tek karşıladı.

    133 ülkeden 818 heyet katılıyor

    9-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında 4 gün sürecek olan IDEF 2017, 13’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nın açılışı Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve yurtdışından gelen konukların katılımı ile Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda; Savunma, Güvenlik, Denizcilik, Havacılık ve Uzay Sanayii alanlarında üretilen en modern araç, malzeme ve sistemler sergilenerek, söz konusu sektörlerdeki teknolojik gelişmeler heyetler, firmalar ve ziyaretçiler tarafından takip edilebilmektedir. Fuara 133 ülke 818 heyet katıldı. Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi şirketleri arasında 2 tane Türk firması yer alıyor.

    Akgün, Tepegöz’ü inceledi

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, özellikle Nurol Holding’in savunma sanayisine kazandırmış olduğu yeni araç ve ekipmanları bizzat görüp inceledi. Ejder Yalcın Tepegöz koruması aracı hakkında ekiplerden bilgiler aldı.

    “Yerli üretimlerle gurur duyduk”

    “Uluslararası IDEF 2017 Fuarı’na bir kez daha ev sahipliği yapmaktan ötürü çok mutlu ve gururluyuz” diyen Büyükçekmece’de Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün konuşmasına şöyle devam etti, “Uluslararası iş birliği imkânlarının yaratılması konusunda çok önemli bir faaliyet olan IDEF 2017 fuarında, dost ve müttefik ülkelerin resmî heyetlerinin yanı sıra, savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayii sektörlerinden firmaları da ülkemizde misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Türk savunma sanayisine yerli üretim ile katkı sağlayan tüm firmaları da yürekten kutluyorum.”

     

    1

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir