ALTIN 2.241,55-0,07%
BITCOIN 2068930-6,33%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

SEMPOZYUM SONA ERDİ

SEMPOZYUM SONA ERDİ

ABONE OL
11 Ekim 2017 12:00
SEMPOZYUM SONA ERDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi bünyesindeki İslam ve Küresel İlişkiler Merkezi (CIGA) tarafından düzenlenen sempozyumun kapanış oturumunun moderatörlüğünü CIGA Başkanı Dr. Sami Al- Arian gerçekleştirdi.  Kapanış oturumuna: Georgetown Üniversitesi’nden Dr. John Esposito, İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Oxford Üniversitesi’nden Dr. Tarık Ramazan konuşmacı olarak katıldı. Sempozyumu Küçükçekmece Belediye Başkan Vekili Besim Müftüoğlu ve çok sayıda katılımcı izledi.

Sempozyumun kapanış oturumunda konuşmacılar, İslam dünyasının içinden geçtiği problemler ile Müslüman ve Batı dünyası arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

“ELEŞTİREL OLMAK GEREKİR”

Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Tarık Ramazan, “İslam’da milliyetçilik yoktur ya da dar, kısır bir aidiyet fikri yoktur. Ülkenizi elbette seveceksiniz ama bütün İslam ümmetinin de eleştirel olması gerekir. İnsanlar hapishanedeyse ve orada olmamaları gerekiyorsa o zaman söylemeliyiz, işkence görüyorlarsa o zaman dile getirmeliyiz” diye konuştu.

Arap Baharı’nda insanların bir umuda sahip olduğunu vurgulayan Dr. John Esposito ise konuşmasında, otoriter rejimlerin ortadan kalkmasını istediklerini kaydetti.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Türkiye’nin son 15 yılda kaydettiği ilerlemenin sebeplerini anlatarak, sempozyuma katkı sağlayan tüm konuklara teşekkür etti.

İslam ve Küresel İlişkiler Merkezi Başkanı Dr. Sami Al- Arian oturum sonunda konuşmacılara teşekkür ederek, plaket takdim etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: