• SERGİLERE BÜYÜK İLGİ

    Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi öğrencilerinin çalışmalarından oluşan "Karma Sergi" bu ay Şehit Mehmet Güder Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açıldı.

  • Gençlerin gelişimi için kültür ve sanata verdikleri önemi dile getiren Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi Yöneticisi Hakan Dağlı; “Geleneksel sanatlarımızın gençlere tanıtılması ve duyurulması amacı ile yapmış olduğumuz bu organizasyonun bizlere çok fazla artısı olmaktadır. İlçemiz içerisinde bulunan yetenekli ve ilgili gençleri görmek ve yaz dönemi Yaz Sanat Akademisi’nde eğitmek amacı ile bir nevi yetenek avcılığı yapmaktayız. Gençlere yönelik her yıl 50’nin üzerinde yapmış olduğumuz sergi, atölye ve söyleşi programlarımıza dört yıldır devam etmekteyiz. Binlerce öğrencimiz bu programlardan yaralanarak Geleneksel Sanatlar ile tanışmaktadırlar’’ dedi.

    Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Şehit Mehmet Güder Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Beklan Emre Özdemir ise “Öğrencilerimizin, kendi kültürümüzü tanımaları, kendi medeniyet değerlerimizle ilgilenmeleri, doğru bir şekilde bilgilenmeleri ve özgüvenle kültürel gelişimlerini geliştirmek konusunda çok yararlı bir sergi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum’’dedi. 10 branştan toplam 60 adet eserin sergilendiği eserler Mart ayı boyunca okul koridorlarında sergilenecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir