• SESSİZ DÜNYANIN DİLİ

    Avcılar Belediyesi Başkan Dr. Handan Toprak Benli’ nin öncülüğünde, örnek çalışmaların altına imzasını atmaya devam ediyor.

  • Avcılar Belediyesi Gençlik Merkezleri, bünyesinde eğitim alan öğrencilere ‘Sosyal Farkındalık’ yaratabilmek için, ‘verilen eğitimlere ek olarak ne yapılabilir’ ana temalı anket düzenledi. Ankette seçenekler arasında en çok oyu alan ise İşaret Dili oldu. Bu kapsamda çalışmalarını hızlandıran Avcılar Belediyesi Denizköşkler ve Firuzköy Gençlik Merkezleri, İşaret Dili Eğitimi için gerekli çalışmaları tamamladı. İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz söylemi ile başlayacak olan dersler haftanın iki günü olacak. Haftanın bir günü TEOG sınavına hazırlanan öğrenciler için başlayacak olan kurs, diğer günde YGS sınavına hazırlanan öğrenciler için hizmet verecek. Sessiz dünyayı anlamak için verilecek olan ‘İşaret Dili’ talebinin öğrencilerden gelmesi ise, Avcılar Belediyesi Gençlik Merkezlerinde verilen eğitimin ne denli doğru olduğunu ispatlar nitelikte.

    ENGELSİZ BELEDİYE

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, göreve geldiği günden beri ‘Engelsiz Belediyecilik’ anlayışı ile sürdürdüğü çalışmaları ile ön plana çıkmaya devam ediyor. Avcılar Belediyesi, Avcılar ilçesinde yaşayan engelli vatandaşların sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer almaları için Sinema Günlerinden Konservatuara, eğitimlerden Down Sendromlular fidanlığı oluşturarak ağaç dikimine, haftanın iki günü Avcılar Belediyesi Firuzköy Spor Tesislerinde engelli vatandaşlar için ücretsiz spora varana kadar birçok hizmetin altına imzasını atmıştı. Geçtiğimiz haftalarda da Avcılar’da yaşayan engelli vatandaşların sosyal tesislerden indirimli yararlanabilmeleri için Avcılar Belediye Meclisine sunulan teklifi oy birliği ile kabul ederek Avcılar halkının büyük beğenisini kazanmıştı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir