• Şevki Yılmaz: Bütün oyunlar Anadolu’da oynanıyor

    Esenyurt Belediyesi’nin 28 Şubat 1997’de yaşanan olaylarla ilgili düzenlediği konferansta konuşan eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Amerika’nın, Avrupa’nın gözünün Anadolu’da olduğunu ileri sürerek birlik içinde olmamız gerektiğini söyledi.

  • Esenyurt Belediyesi Kültür Sanat hizmetleri kapsamında 15 Temmuz darbe girişimi şehidi Erol Olçok’un adının verildiği Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Refah Partisi eski Milletvekili Şevki Yılmaz’ın konuşmacı olduğu Postmodern Darbe adlı konferansa çok sayıda vatandaş katıldı.

    28 Şubat döneminde yapılan uygulamalar nedeniyle bir süre yurtdışında yaşamak zorunda kalan Şevki Yılmaz, din ve vatanın bir bütün olduğunu vurgulayarak, “Din olmazsa vatan olmaz. Vatan olmazsa din olmaz. Allah bizi dinsiz ve vatansız yaşatmasın. Bizim güçlü bir vatana ihtiyacımız var. Bu vatan Anadolu’dur. Bütün oyunlarda burada oynanıyor. Çünkü Anadolu’da birçok ülke doğmuş ve hüküm sürmüş, çok sayıda peygamber ve İslam büyüğü burada yaşamış. Burası dünyanın en eski ve değerli yerleşim bölgelerinden birisi. Bunun için burayı korumak zor. Birbirimize düşersek bu vatanı savunmamız zorlaşır. Bizim birbirimize kenetlenmemiz lazım. Irak, Suriye ortada” dedi.

    Anadolu’da nez zaman barış köprüleri kurulmak istense darbelere teşebbüs edildiğini ileri süren Yılmaz, “Amerika’nın, Avrupa’nın gözü burada. Abdulhamid Han’a yapılan 31 Mart hareketiyle başlatılan darbeler silsilesi hep sürmüştür. Menderes’e yapılmıştır. Erbakan Hocamız da ağır sanayiyi kurmaya çalışmış, Müslüman ülkelerle yakınlaşmaya çalışmış ve bunun sonucunda da yine o eller harekete geçmiş ve 28 Şubat’ı yapmıştır. Aynısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da yapmayı denediler ama başaramadılar. Bunların önüne geçmek için uyanık olmak ve birliğimiz korumak zorundayız” diye konuştu​.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir