• SHOPPİNGFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

    Bu yıl yedinci kez düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest’in tanıtım toplantısı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla basın mensuplarına tanıtıldı.

  • İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) düzenlenen basın tanıtım toplantısına Başkan Kadir Topbaş’ın yanı sıra İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar’da katıldı.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası işbirliği, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Valiliği’nin desteği ile 2011 yılından bu yana aralıksız düzenlenen İstanbul Shopping Fest’in (İSF) bu yıl 1-16 Temmuz tarihleri arasında yedincisi düzenlenecek.

    Bu yıl yeni bir konsept ve çok zengin içerikle yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi göstermesi beklenen İstanbul Shopping Fest’in tanıtım toplantısı İTO’da yapıldı. Tanıtım toplantısında gazetecilere bilgi veren Başkan Kadir Topbaş, “İstanbul henüz dünyada hak ettiği yerde değil. Bizler İstanbulumuzu hak ettiği yere taşımak için çalışıyoruz” dedi.

    Başkan Topbaş kurumsal taassup gözetmeksizin kurumlar arasında iş birliği yaptıklarını vurgulayarak, “Aynı hedefe yöneldiğimiz zaman başarılı sonuçlar alıyoruz. İlki 2011’de düzenlenen İstanbul Shopping Fest, her yıl yüzde 20’nin üzerinde büyümüş. Ticaret hacmi 2015’te bir önceki yıla göre yüzde 48 büyümüş. Kaybettiklerimizi de telafi etmek adına 2017’nin çok daha farklı gelişeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

    Başkan Topbaş İstanbul’un 23 saat canlı bir şehir olduğunu ve dünya şehirlerinden aşağı kalır bir yanı olmadığının da altını çizerek, “Eskiden yurt dışından gelenler beraberlerinde bavullarla gelirdi. Şimdi bakıyoruz sadece bir çanta. Çünkü İstanbul’da her şey var” ifadelerini kullandı.

    Türkiye’nin 2016 yılında çok ciddi problemleri geride bıraktığını ve yaşanan bu olayların da geçen yıl düzenlenen Shopping Fest’i etkilediğini belirten Başkan Topbaş, bu yıl düğzenlenen Shopping Fest’in yeni konseptiyle diğer yıllara göre çok daha iyi geceçeğini kaydetti.

    -İstanbul Odak Şehir-
    Başkan Topbaş, günümüz dünyasında artık yarışan şehirlerin geride kaldığını bunun yerine de odak şehirlerin geçtiğini söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Odak şehirlerde insanlar olmak ister. ‘Keşke o şehirde bir kere olabilsem’ der. Büyük markalar o şehirde olmak ister. İşte böyle arzulanan şehirler odak şehirlerdir. Odak şehirleri oluşturmak için de yeni atılımlar yeni projeler ortaya koymak gerekiyor. Bu yönüyle de İstanbul artık her yönüyle dünya tarafından takip edilen bir şehir ve arzulanan bir şehirdir.”

    İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar’da festivalin 2011 yılından beri yapıldığını ve küresel bir marka haline geldiğini söyledi. Festivalin İstanbul’daki birçok kurum ve kuruluşun birlikte hareket etmesiyle çok güçlü hale geldiğini ifade eden Çağlar, İSF etkinlikleri kapsamında bu yıl sanat ve tasarım etkinliklerine de yer vereceklerini bildirdi.

    Çağlar, şunları kaydetti:
    “İstanbul’a gelenler sadece alışveriş için değil, bununla birlikte İstanbul’un kültürü ve sanatını da görmeye geliyorlar. Burada farklı tasarımlar olacak. Bunlar arasında çeşitli yarışmalar olacak, en iyi tasarımlar seçilecek. Tescilli Markalar Derneği tarafından bir ödül verilecek. 9 AVM’de tüm etkinliklerimiz gerçekleştirilecek. Toplamda 200’e yakın yerli ve yabancı tasarımcı, 15’e yakın sanatçı ve sergi, 150 civarında atölye ve sohbet programı, 30’u aşkın müzik ve dans performansı sergilenecek.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir