• SİLİVRİ’DE PLANLAR ASKIDA

    Silivri Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı, İBB onayının ardından bir ay süresince askıya çıkarıldı.

  • Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan, Silivri Merkez Kentsel Sit Alanı ve Selymbria Antik Kenti Nekropolü 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nce kabul edildi. 12.07.2017 tarih ve 1105 sayılı kararı ile kabul edilip, 24.07.2017 tarihinde İBB Başkanlığınca onaylanan plan, 1 ay süresince askıya çıkarıldı. Askı süreci içerisinde vatandaşlarımız Silivri Belediyesi imar sorgulama masası ve Planlama Biriminden parsellerinin durumu ile ilgili bilgi alabilir ve varsa itirazlarını yapabilirler.

    BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAK

    Önümüzdeki günlerde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve teknik ekibin katılımıyla, Fatih Mahallesi’nde planlar hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacak.

    FATİH MAHALLESİ’NDE 24 YILLIK HASRET SONA ERİYOR

    1993 yılından beri imara kapalı olan, 2005 ve 2008 yıllarında kısmen yapılaşmaya izin verilen Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi, askı sürecinin ardından imara açılacak. 24 yıllık imar beklentisi sona erecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir