• SINIRLARI AŞAN GÖNÜL KÖPRÜSÜ

    Esenyurt Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Tokat İli Başçiftlik İlçesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve toplu açılışlar için kardeş Tokat-Başçiftlik İlçesinde tören düzenlendi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Tokat Başçiftlik İlçesinde açılış törenine katılarak bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

  •  

    15 Temmuz Şehitler Meydanı ile birlikte, darbe girişiminde şehit olan Başçiftlikli Erdem Diker’in adının yaşatılması için isminin verildiği Şehit Erdem Diker Konferans Salonunun açılışı, Belediye Konut ve Düğün Salonu İnşaatı Temel Atma Töreni, 250 Ton İçme Suyu Deposunun Açılışı, 80 Dönümlük Meyve Bahçesi Damlama Sulama ve 250 Tonluk Su Deposu İnşaat Açılışı, Üçoluk Göleti, Mesire Alanı, Başçiftlik Beyazı tanıtımı ve Hasat Töreni yapılan dua sonrası kurdele kesilerek toplu açılışı gerçekleşti.

    Murat Tunçel, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nın yapılmasında desteklerinden dolayı İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür etti. Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tunçel tarafından Başkan Necmi Kadıoğlu’na yaptıkları hizmetlerden dolayı ‘Fahri Hemşerilik Beratı’ takdim edildi.

    “BÜYÜK TÜRKİYE YOLUNA DEVAM EDECEKTİR”

    Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, birçok kardeş belediyeleri olduğunu, fakat Başçiftlik’in gönüllerinde ayrı bir yere sahip olduğunu ifade ederken Kardeş Başçiftlik Belediyesine destek olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Toplu açılışların Başçiftlik’e hayırlı olmasını temenni etti. 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Başkan Kadıoğlu, “Bu toprakların altında yüz binlerce şehit var, evliya var. Bu topraklarda 25 tane sahabe, 3 tane de Peygamber şehri var. Onlar bizi koruyor, Rabbim bizi koruyor. Yeni darbe olacaktır söylemlerine inanmayın, korku dağlarına pirim vermeyin. Büyük Türkiye yoluna devam edecektir” dedi.

    Başkan Kadıoğlu ardından açılış töreninde konuşan Tokat Valisi Cevdet Can, bu toprakların şehit kanlarıyla sulandığını ifade ederek, “Hepimizin amacı, vatanın her karış toprağını cennet köşesi yapmaktır” dedi.

    15 Temmuz darbe girişiminin bizlere çok şey öğrettiğini dile getiren Vali Can, “Bu vatan için, din için, bayrak için ve millet için her zamankinden daha çok çalışacağız. Birbirimizi Allah için seveceğiz. Bu millet 15 Temmuz’u bize yaşatan hainleri de, 16 Temmuzu bize hediye eden kahramanları da asla unutmayacaktır” dedi.

    Vali Can ayrıca 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nın yapılmasına destek veren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na da teşekkür etti.
    Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. 15 Temmuz Şehidi Başçitlikli Erdem Diker’in babası Hamdi Diker’e, Vali Can tarafından günün anısına Türk Bayrağı ile plaket takdim edildi.

    15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda açılan “15 Temmuz Darbe Girişimi Direnişi Fotoğraf Sergisi” gezildi.

    Açılışa  Vali Cevdet Can, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Niksar Kaymakamı Selami Kapanyaka, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hidayet Arıkan, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlü Ayhan Karayama, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş,  Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tunçel, İl Genel Meclis Başkanı Âdem Dizer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir