• SİSTEMSİZLİK YOLDAN ÇIKARIR

    Türk dağcı, yazar ve fotoğrafçı Nasuh Mahruki, Beylikdüzü Belediyesi 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları’na konuk oldu. Mahruki, “Kendi Everest’inize Tırmanın” başlıklı konuşmasında kişinin özgüvenini tetikleyici mesajlar verdi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, özgüven sahibi bir millet olabilmek için milletimiz kendi olmaktan korkmamalı.” dedi.

  • “Kendi Everest’inize Tırmanın” kitabıyla, insanların “kendi” olabilmesi için yol gösteren ve dağcı, yazar, fotoğrafçı olarak başarılı işlere imza atan AKUT’un kurucu üyesi Nasuh Mahruki, Beylikdüzü’ne konuk oldu. Beylikdüzü Belediyesi’nin bu yıl 3.’sünü düzenlediği Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın Çardak Altı Sohbetleri’nde vatandaşlarla sohbet eden Mahruki, özgüvene ve kendi olma olgusuna vurgu yaptı. Özge Uzun moderatörlüğünde gerçekleşen sohbette Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Özgüven sahibi bir millet olabilmek için milletimiz kendi olmaktan korkmamalı. Bireylerin sahip olacağı özgüven nitelikli hayatları getirir.” dedi.

    “Sistemsizlik Yoldan Çıkarır”

    “Toplumumuzun bugün yaşadığı zafiyette, kendi olmaması büyük sorun” diyen Başkanı İmamoğlu, “Eğer mutlu olmak istiyorsak sorunları önümüze koymalıyız. Sorunların giderilmesi için zamana ihtiyaç vardır ve buna toleransımız da vardır.  Bu kaos ortamından bizim umuda dönük ciddi bir yolculuk yapmamız, mücadeleyi burada veriyor olmamız lazım. Doğruları iyi algılıyor ve doğrulara çok doğru refleksler veriyor olmamız lazım. Bütün bunları yapabilmek de “kendi” olmaktan geçiyor.” diye kaydetti. Mahruki

    ise “Kontrol edilmeyen bütün sistemler içinden onu kötüye kullanacak adamlar çıkartır. Güven ama kontrol et. Mesele sistemi sağlam kurmak. Sistemsizlik yoldan çıkarır.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir